Antena 3 CNN Life Opt lucruri pe care oamenii deştepţi nu le spun niciodată

Opt lucruri pe care oamenii deştepţi nu le spun niciodată

Opt lucruri pe care oamenii deştepţi nu le spun niciodată
18 Oct 2015   •   22:18

Sunt câteva lucruri pe care pur şi simplu nu le poţi spune la locul de muncă. Şi, oricât de adevărate ar fi, dacă le spui – sună prost.

Haideţi să vedem câteva dintre acestea.

1. Nu e drept

Da, cu toţii ştim că viaţa nu e dreaptă. Lasă interpretările şi nu fi imatur. Încearcă să ai o atitudine constructivă.

2. Aşa se face

Nimănui nu îi plac aroganţii. Chiar dacă eşti mândru de tine, lasă-i pe alţii să te laude. Oamenii inteligenţi sunt şi modeşti.

3. Cred ca e o idee proastă, dar o spun oricum...

Dacă aşa începi fraza, indiferent de continuare, vei arăta că nu ai suficientă încredere în tine. Nu fi cel mai aspru critic al tău, dar nici nu da drumul de fiecare dată la ce îţi trece prin cap.

4. Voi încerca

Din nou, denotă lipsa de încredere. Trebuie să îţi cunoşti capacităţile. Fie te dedici unei sarcini, fie găseşti o alternativă, căci formularea de mai sus implică faptul că nu îţi vei da tot interesul.

5. E un leneş

Nu fă aprecieri de genul acesta la adresa colegilor. Orice remarcă negativă, chiar dacă este corectă, este de prost-gust. Dacă e adevărat, lumea ştie deja. Dacă nu, vei arăta tu prost.

6. Nu e în fişa postului

Sună de parcă vrei să păcăleşti pe toată lumea, să munceşti cât mai puţin şi să iei leafă.

7. Nu pot

Lumea mereu confundă „nu pot” cu „nu vreau”. Mai ales la locul de muncă. Dacă într-adevăr nu poţi, oferă o alternativă. Oferă-te să faci ce poţi.

8. Urăsc munca asta

Chiar nu e nimerit să spui asta la locul de muncă. Nu face bine spiritului de echipă, nimănui nu îi va plăcea o persoană care munceşte în silă. Negativitatea ta se transmite şi altora.

Eliminarea din vocabular a acestor expresii te poate ajuta mult, fie doar şi prin prisma faptului că vei ajunge să nu te mai gândeşti la ele. Nu te plânge, caută soluţii.

×
Subiecte în articol: sfaturi
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close