Antena 3 CNN Life Ce să mănânci înainte să faci plajă. Te protejează de arsurile solare!

Ce să mănânci înainte să faci plajă. Te protejează de arsurile solare!

Este vară şi trebuie să fim atenţi la ce mâncăm, mai ales atunci când se instalează canicula. Specialiştii ne sfătuiesc să avem o alimentaţie cât mai diversificată.

Ce să mănânci înainte să faci plajă. Te protejează de arsurile solare!
Sursa foto: Pixabay.com
06 Iul 2020   •   09:15

Există şi un nutrient vedetă pe care trebuie să-l includem în fiecare zi în meniul nostru. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu recomandă legumele și fructele de culoare roșie. Acestea ne protejează de arsurile solare!

”Vorbim despre alimente care conțin licopen. Tot ce are culoare roșie, portocalie sau galbenă (fructe și legume - n.red.) conține acest antioxidant numit licopen”, spune Lygia Alexandrescu.

Licopenul, alături de luteină, protejează ochii

”Dacă vorbim despre piele, vorbim de un consum de cinci-șase roșii stoarse, adică un suc de roșii pe zi, ceea ce ar însemna mai mult de 15 mg de luteină pe zi și licopen de asemenea este și el prezent acolo. E foarte important de știut că acest licopen este un antioxidant liposolubil, așadar roșia trebuie mâncată cu un pic de ulei de măsline, ideal presat la rece”.

Găsim licopen și într-o felie de pepene

”Un adevărat medicament pentru organismul uman, ne hidratează și ne hrănește în același timp. Ne menține pofta de dulce și ne ține în formă, ne dă foarte multă energie pe toată perioada unei zile de vară. Pe lângă roșie și pepene, avem ardeiul roșu, ridichea, ardeiul portocaliu și galben”

Ce să faci înainte de a te expune la soare 

”Este important să consumăm o salată de legume care conțin licopen. Între mese să mâncăm cireșe sau fructe de pădure”, a mai spus Lygia Alexandrescu, luni, la Antena 3.
Licopenul, nutrientul vedetă al verii

×
Subiecte în articol: licopen Lygia Alexandrescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close