Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă dacă amesteci cafeaua cu cuțitul

Ce se întâmplă dacă amesteci cafeaua cu cuțitul

Ce se întâmplă dacă amesteci cafeaua cu cuțitul
Sursa foto: foto: arhiva Antena 3
03 Oct 2016   •   17:05

Superstiţiile despre cuţite împânzesc toată lumea, din China până în Europa, toate timpurile, din antichitate până astăzi când, unii dintre noi se mai gândesc dacă este bine sau rău să aşeze un cuţit la fereastră sau să doarmă cu unul sub cap, dacă este cu noroc ori cu ghinion să scape un cuţit de la masă ori să dăruiască unul, scrie diane.ro.

Pe vremuri, există credinţa că un cuţit aşezat cruciş peste un alt tacâm de la masă aducea nenoroc sau era un însemn vrăjitoresc. De aceea, cuţitul şi furculiţa trebuie să fie aşezate alăturat, fără să se intersecteze pe o masă.

Două cuţite încrucişate de pe o masă provoacă o ceartă. Dacă bagi de seamă că sunt aşezate în acest fel, şi le pui deoparte unul de celălalt, scapi de ginioane sau dispute păguboase!

În Italia, nu este bine să îţi încrucişezi cuţitul şi furculiţa pe masă deoarece, în acest fel, aduci o ofensă sfintei cruci.
Pe de altă parte, într-o altă superstiţie, dacă îţi încrucişezi, după ce-ai mâncat, cuţitul cu lingura, dai de veste astfel că mâncarea nu a fost gustoasă şi că îţi doreşti ca cel care a gătit-o să fie urmărit de ghinioane.

Nu amesteca niciodată vreo mâncare sau băutură cu un cuţit (cum ar fi exemplu o supă ori o cafea) întrucât acest lucru aduce ghinion. Într-o versiune a acestei superstiţii, ghinionul se manifestă sub forma unor dureri, migrene sau senzaţii de înţepături!

×
Subiecte în articol: superstitii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close