x close

Cel mai bun compot de cireșe, fără conservanți. Rețeta zilei

de Gabriel Dano    |    25 Iun 2020   •   06:05
Cel mai bun compot de cireșe, fără conservanți. Rețeta zilei Pixabay.com

Compot de cireșe, făra conservanți, rețetă simplă. Ai nevoie doar de fructe, apă, zahăr sau îndulcitor, plus un strop de vanilie. Toată munca ar trebui să nu dureze mai mult de o oră - compotul astfel făcut se păstrează și 3 ani, fără să fie nevoie de conservanți.

Ingrediente penrtru compotul de cireșe:

  •     cirese
  •     zahar
  •     pastaie de vanilie
  •     apa

Mod de preparare pentru reteta de compot de cirese

Spalam ciresele. Le lasam apoi câteva minute în apa rece. Punem cireșele în borcane, umplem aproximativ trei sferturi din borcanele sterilizate în prealabil.

Se daugă o lingura de zahar la un borcan de 400 g. Poate fi adaugat și un strop de vanilie. Borcanele se completează cu apă după care se strang bine capacele scrie pofta-buna.com.

Completam cu apa rece caratita pe fundul căreia am pus niște după care se lasă la foc mare pana cand da apa in clocot. Reducem focul apoi si lasam sa mai fiarba la foc mic timp de 20 de minute.

După ce se scurg cele 20 de minute, oprim focul, acoperim cratita cu un servet si o lasam asa pana a doua zi.

A doua zi putem să scoatem borcanele din cratita, si avem grijă să le agitam putin ca să se mai dizolve zahărul conținut de acestea.

Parteneri
Parteneri
sati