Antena 3 CNN Life Cum evităm accidentările când facem sport acasă. Carmen Brumă: "Ține spatele lipit de saltea, nu băga bărbia în piept..."

Cum evităm accidentările când facem sport acasă. Carmen Brumă: "Ține spatele lipit de saltea, nu băga bărbia în piept..."

În pandemie, aplicațiile de fitness sau aerobic pe telefon au câștigat teren, pentru că mulți au renunțat la sală, fie din teama de îmbolnăvire, fie pentru că nu au mai găsit rezervări, întrucât numărul de clienți este limitat în săli.

Cum evităm accidentările când facem sport acasă. Carmen Brumă: "Ține spatele lipit de saltea, nu băga bărbia în piept..."
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    14 Ian 2022   •   15:20

Carmen Brumă a explicat, la Antena 3, cât de eficient este sportul făcut cu ajutorul aplicațiilor, în absența unui antrenor, și ce mișcări trebuie evitate ca să nu ne accidentăm.

"Eu sunt adepta antrenamentelor acasă, nu de acum, de când a început pandemia, ci de aproape 20 de ani, pentru că este cea mai viabilă soluție, pe termen lung, pentru un om ocupat, cu serviciu, copil, care are puțin timp la dispoziție", spune Carmen Brumă.

"Antrenamentele pe care le faci acasă au următoarele avantaje concrete: economisești foarte mult timp, știm toți cum este traficul. Economisești bani. Ești obligat să fii disciplinat, să înveți formă corectă a exercițiilor și să nu mai pasezi această responsabilitate a sportului unei alte persoane, unui antrenor, supraveghetor. Ești obligat să fii mult mai atent și să înțelegi că sportul trebuie să facă parte din rutina ta, așa cum face parte spălatul pe dinți de exemplu.

Îi sfătuiesc pe toți să aleagă programe în care antrenorul face cu tine de la repetarea numărul 1 până la repetarea 15 sau 20. În care în permanență execută cu tine și are grijă să te corecteze. Ține spatele lipit de saltea, nu băga bărbia în piept, ai grijă la spate, la umeri", a mai explicat aceasta.

 

 

×
Subiecte în articol: sport Carmen Bruma
Parteneri
De acum, așa se circulă în sensul giratoriu! Poliția: ”Vechea practică nu mai este valabilă!”
x close