Antena 3 Life DIETĂ. Schimbarea din alimentație care te scapă de 20 de kilograme

DIETĂ. Schimbarea din alimentație care te scapă de 20 de kilograme

25 Feb 2019   •   19:13
DIETĂ. Schimbarea din alimentație care te scapă de 20 de kilograme
Sursa foto: Foto: Pixabay

DIETĂ. Vrei să scapi de niște calorii fără prea mare bătaie de cap? Ce zici de o schimbare a dietei care să te ajute să scazi aportul de calorii și care nu necesită să-ți pierzi timpul la sală. Vorbim despre Dieta Bananei de Dimineață, care s-a bucurat, cel puțin acum 10 ani, când a apărut, de o mare popularitate pe internet. Adică să fim clari: atât de mare popularitate, încât magazinele din Japonia n-au reușit să facă față cererii de banane a publicului. Atât de mare!

DIETĂ. Dieta se bazează pe niște principii simple, anume să mănânci banane (dohhh!), să practici mindfulness-ul (să fii prezent în tine tot timpul, să nu fii cu mintea aiurea) și să mergi devreme la culcare.

Ce să mănânci

DIETĂ. Dimineața se mănâncă o banană sau mai multe, dar nu într-atât de multe încât acestea să devină o povară pentru stomac. La prânz se mănâncă o banană și o salată. La ora 3 se mai mănâncă o banană. Se va bea apă pe tot parcursul zilei și se va avea grijă ca aceasta să fie băută cu înghițituri mici, nu în cascadă. Vei avea grijă ca apa să fie mereu la temperatura camerei, nici rece, nici caldă. Dacă vrei să mănânci și alte fructe, ai grijă să studiezi asocierile dintre acestea și ce ai mai mâncat tu. De exemplu, pepenele galben se mănâncă mereu singur și nu-l vei asocia niciodată cu nimic. 

DIETĂ. La ocazii sociale, ai voie să bei  bere sau un pahar cu vin. După 3 după-masa, dacă ai poftă de dulce, puțină ciocolată sau o prăjiturică sunt permise, iar cele care preferă gustul sărat vor evita chipsurile sau floricelele și se vor orienta înspre alte tipuri de gustări sărate. 
Cina să fie la ora 6 seara și, dacă nu se poate, nu după 8 seara, în niciun caz. Nu e restricție în privința numărului de banane. Se recomandă să se renunțe de tot la deserturi. În privința altor băuturi, nu sunt indicate nici ceaiurile (au zahăr), nici alte sucuri dulci. Practic, în afară de apă n-ai voie nimic altceva. 

DIETĂ. Se recomandă culcarea înainte de 12 noaptea, dar oricât de devreme înainte de 12 e bine-venit. Pentru practicarea conștienței de sine (mindfulness), e bine să se țină un jurnal cu tot ce s-a consumat într-o zi. 

Sursa: clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: cura de slabire schimbare kilograme
Parteneri
x close