Antena 3 CNN Life Motivul pentru care unele vinuri dau dureri de cap

Motivul pentru care unele vinuri dau dureri de cap

Motivul pentru care unele vinuri dau dureri de cap
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Dec 2018   •   23:15

Se întâmplă adesea după ce consumăm prea mult vin să ne trezim cu o durere de cap. Cu toate acestea, există persoane care experimeantează dureri de cap chiar şi atunci când nu beau prea mult. 

Taninurile - Veţi experimenta efectul taninurilor de fiecare dată când beţi un vin care creează o senzaţie de uscare în gură şi pentru majoritatea dintre noi, taninurile nu provoacă deloc dureri de cap, notează gustarte.ro.

Zahărul - Evitaţi vinurile dulci şi vinurile albe,  care sunt etichetate „demisec” sau „dulce”. De asemenea, trebuie evitate vinurile mai ieftine care au tendinţa de a avea mai mult zahăr datorită faptului că producătorii de masă adaugă zahăr în timpul fermentaţiei pentru a creşte nivelul alcoolului.

Histaminele - Sunt substanţe chimice care se eliberează atunci când avem o reacţie alergică şi pot provoca simptome cum ar fi nas curgător, ochi uscaţi şi durere de cap. Pentru a preveni durerea de cap cauzată de histamine, luaţi un blocant de histamină înainte de a avea un pahar de vin roşu.

×
Subiecte în articol: vin durere cap
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close