Motivul pentru care unele vinuri dau dureri de cap

25 Dec 2018   •   23:15
Motivul pentru care unele vinuri dau dureri de cap Foto: pixabay.com

Se întâmplă adesea după ce consumăm prea mult vin să ne trezim cu o durere de cap. Cu toate acestea, există persoane care experimeantează dureri de cap chiar şi atunci când nu beau prea mult. 

Taninurile - Veţi experimenta efectul taninurilor de fiecare dată când beţi un vin care creează o senzaţie de uscare în gură şi pentru majoritatea dintre noi, taninurile nu provoacă deloc dureri de cap, notează gustarte.ro.

Zahărul - Evitaţi vinurile dulci şi vinurile albe,  care sunt etichetate „demisec” sau „dulce”. De asemenea, trebuie evitate vinurile mai ieftine care au tendinţa de a avea mai mult zahăr datorită faptului că producătorii de masă adaugă zahăr în timpul fermentaţiei pentru a creşte nivelul alcoolului.

Histaminele - Sunt substanţe chimice care se eliberează atunci când avem o reacţie alergică şi pot provoca simptome cum ar fi nas curgător, ochi uscaţi şi durere de cap. Pentru a preveni durerea de cap cauzată de histamine, luaţi un blocant de histamină înainte de a avea un pahar de vin roşu.

Parteneri
sati
x close