Antena 3 CNN Life Un oraș din România a fost inclus în top 5 cele mai bune destinații turistice europene pentru 2021: A primit voturi din 192 de țări

Un oraș din România a fost inclus în top 5 cele mai bune destinații turistice europene pentru 2021: A primit voturi din 192 de țări

Sibiul se află în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene în 2021. Topul a fost realizat de Asociația European Best Destination, pe baza voturilor venite din partea turiștilor din toată lumea, iar pentru al doilea an consecutiv, orașul transilvănean a fost inclus în acest clasament alături de alte 19 orașe turistice de pe continent.

Un oraș din România a fost inclus în top 5 cele mai bune destinații turistice europene pentru 2021: A primit voturi din 192 de țări
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    13 Feb 2021   •   17:46

Potrivit clasamentului publicat pe site-ul European Best Destinations, Sibiul se află pe locul al cincilea, după Braga (Portugalia), Roma (Italia), Cavtat (Croația) și Florența (Italia).

Pe pagina de prezentare a Sibiului organizatorii concursului arată că orașul transilvănean este probabil printre cele mai frumoase din România și una dintre cele mai bune destinații din Europa.

Oficialii de la European Best Destination mai spun că Sibiul este un oraș care merită vizitat în orice perioada din an, având un centru medieval magnific  și o gastronomie bogată.

Toate orașele nominalizate vor fi promovate în publicații turistice din întreagă lume, însă rămâne de văzut dacă pe viitor vor fi ridicate restricțiile de călătorie astfel încât turiștii să se poată bucură de aceste destinații.  

Autoritățile  spun că includerea Sibiului în acest clasament  reprezintă o vizibilitate în plus pentru burgul transilvănean. Odată ce situația epidemiologică   se îmbunătățește speră că și numărul turiștilor, în special străini, să crească. 

Sibiu a obținut 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume

"Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut.

Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional.

Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător și apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun.

Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură și mobilitate, mai smart și mai verde.

Mulțumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situația epidemiologică se îmbunătățește, suntem pregătiți să primim din nou turiști", a afirmat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

×
Subiecte în articol: cele mai bune destinații
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close