Antena 3 CNN Life Pe ce se bazează superstițiile. Explicația surprinzătoare a unui psiholog

Pe ce se bazează superstițiile. Explicația surprinzătoare a unui psiholog

Pe ce se bazează superstițiile. Explicația surprinzătoare a unui psiholog
20 Dec 2018   •   10:40

Probabil că în jurul tău sunt destui oameni care sunt prinși în capcana superstițiilor. În opinia psihologului Eugen Popa, superstițiile reprezintă un fenomen universal și cu greu cineva poate să devină imun față de el, fie că este adult cu o anumită pregătire și stabil emoțional.

Acea gândire magică, superstițioasă, ”ne face să credem că tricoul purtat ultima dată când echipa noastra favorită a câștigat, are mare legătura cu victoria; ceea ce din punct de vedere rațional nu are niciun sens, dar vom continua să purtăm acel tricou de fiecare dată când echipa va juca”, explică Eugen Popa.

“Sistemul 1 este cel care vine cu scenariul cel mai rău posibil pentru acțiunile noastre. Chiar dacă acel rău este unul nereal – el nefiind o ființă – tot vom încerca să îl personalizăm și vom crede că am cobit dacă printr-o pură coincidență am ghicit o acțiune din viitor. Mintea rațională va respinge legătura, însă în același timp va încerca să găsească o explicație logică, care niciodată nu o să vină; drept pentru care, sistemul 1 va câștiga, iar în el va crește un stereotip, pe care îl numim superstiție”, este de părere Eugen Popa, potrivit libertateapentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: superstitii
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close