Antena 3 CNN Life Știinţă Anunţul NASA despre existenţa vieţii extraterestre: "Ştim unde să căutam!"

Anunţul NASA despre existenţa vieţii extraterestre: "Ştim unde să căutam!"

Anunţul NASA despre existenţa vieţii extraterestre: "Ştim unde să căutam!"
Sursa foto: Foto: mnn.com
10 Apr 2015   •   14:20

Cercetătorii de la Agenţia Spaţială Nord Americană (NASA) estimează că vor identifica urme ale vieţii extraterestre până în 2025, scrie CBS News.

Estimarea NASA a fost făcută în lumina ultimelor descoperiri în legătură cu prezenţa apei, sub diverse forme, pe suprafaţa unor planete precum Marte, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.

"În următorii 10 ani vom obţine indicii solide vizavi de existenţa vieţii dincolo de Terra, iar în următorii 20, 30 de ani vom avea dovezi puternice", a afirmat Ellen Stofan, şefa Programului Ştiinţific al NASA.

"Ştim unde să căutam, cum să căutăm şi în majoritatea cazurilor avem tehnologia necesară şi modalităţile de a o implementa", a mai spus Stofan

Oamenii de ştiinţă încearcă de mult timp să găsească forme de viaţă extraterestră, "ascultând" semnalele radio ce vin din spaţiu, cercetând cosmosul cu ajutorul telescoapelor sau trimiţând roboţi în spaţiu, până în prezent fără succes. Însă, potrivit unui specialist NASA omenirea este foarte aproape de a rezolva acest mister.

×
Subiecte în articol: NASA viata extraterestra
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close