Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire uluitoare a astronomilor. Trei planete din apropierea Terrei ar putea găzdui viață

Descoperire uluitoare a astronomilor. Trei planete din apropierea Terrei ar putea găzdui viață

Descoperire uluitoare a astronomilor. Trei planete din apropierea Terrei ar putea găzdui viață
03 Mai 2016   •   17:52

Viața extraterestră ar putea fi redefinită. O echipă de astronomi de la Institutul de Astrofizică și Geofizică al Universității din Liege a descoperit o stea pitică rece, în jurul căreia orbitează trei planete, potențial locuite.

Steaua este mult mai mică și mai rece decât Soarele, dimensiunile sale fiind comparabile cu cele ale lui Jupiter. Potrivit abc.es, corpurile cerești din categoria „stelelor pitice ultra-reci” sunt comune în galaxia Calea Lactee, dar aceasta este singura observată până acum în jurul căreia se află planete.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul telescopului TRAPPIST și astfel, steaua, aflată la „numai” 40 de ani lumină de Terra, în constelația Aquarius, a primit numele de Trappist-1. Ce i-a uimit însă pe cercetători sunt dimensiunile și condițiile de viață similare cu cele ale planetei noastre.

Michaël Gillon, coordonatorul investigației, a explicat importanța imaginilor obținute: „De ce încercăm să descoperim planete asemănătoare cu Terra în apropierea stelelor mici și reci din vecinătatea noastră? Motivul este simplu. Sistemele planetare constituite în jurul stelelor pitice sunt unicele care pot fi cercetate cu ajutorul tehnologiei de care dispune umanitatea. Dacă vrem să găsim viață în Univers, trebuie să începem de undeva.”

Sursa: Jurnalul Naţional

×
Subiecte în articol: viata extraterestra spatiu descoperire
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close