Antena 3 CNN Life Știinţă Legătura dintre testele nucleare franceze şi cazurile de cancer, confirmată de un cercetător

Legătura dintre testele nucleare franceze şi cazurile de cancer, confirmată de un cercetător

Legătura dintre testele nucleare franceze şi cazurile de cancer, confirmată de un cercetător
Sursa foto: Foto: stemcellbaldnesscures.com
de S.T.    |    17 Iul 2012   •   21:53

Cercetătorul Florent de Vathaire a confirmat că există o legătură plauzibilă între precipitaţiile radioactive legate de testele nucleare franceze efectuate în Algeria şi Polinezia franceză şi cazurile de cancer apărute la militari care s-au aflat la baze din aceste ţări.

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului Le Parisien, cercetătorul Florent de Vathaire a lucrat la o anchetă judiciară deschisă în 2004 cu privire la starea civililor şi a militarilor care au asistat la testele nucleare franceze, efectuate la începutul anilor '60 în Sahara şi până în 1996 în Polinezia franceză.

Florent de Vathaire, care a analizat 15 cazuri de militari afectaţi de cancer după ce au fost expuşi la radiaţii, explică faptul că "a adunat numeroase elemente (...) a elaborat prezumţii care permit să se spună că legătura dintre precipitaţiile radioactive şi cazurile de cancer este plauzibilă pentru unele dintre cazurile analizate", informează AFP.

"Din punct de vedere ştiinţific nu se va putea afirma niciodată cu certitudine o anume cauzalitate şi aceasta dintr-un simplu motiv: cancerul şi leucemia sunt cauzate numai de radiaţii", a precizat cercetătorul, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: Sahara stiinta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close