Antena 3 Life Știinţă Astronomii nu au prevăzut acest eveniment. Un asteroid se află în apropierea Pământului. Suntem în pericol?

Astronomii nu au prevăzut acest eveniment. Un asteroid se află în apropierea Pământului. Suntem în pericol?

de S.T.    |    01 Noi 2016   •   09:48
Astronomii nu au prevăzut acest eveniment. Un asteroid se află în apropierea Pământului. Suntem în pericol?
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Noul sistem de monitorizare al NASA a detectat un asteroid care se află în apropierea Pământului, dar acesta nu prezintă niciun pericol pentru planeta noastră.

Asteroidul, care a fost identificat pe data de 25 octombrie, de către un telescop aflat în Hawaii, a fost denumit, oficial, 2016 UR36, scrie sciencealert.com.

Imediat după interceptarea asteroidului, alte aparate au urmărit traiectoria acestuia. După doar câteva ore s-a estimat că acesta nu va lovi pământul.

„Atunci când un telescop identifică un obiect în mişcare, acela este văzut doar ca un punct instabil. Nu poţi avea informaţii cu privire la distanţa acestuia faţă de Pământ, dar în momentul în care mai multe asemenea aparate urmăresc acel obiect, se obţin mult mai multe informaţii”, a explicat astronomul Paul Chodas.

Asteroidul 2016 UR36 nu prezintă niciun pericol pentru planeta noastră.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close