Antena 3 CNN Life Știinţă Secretul FABULOS pe care ruşii l-au ţinut vreme de cinci decenii. Acum a fost localizat: "Am dat lovitura"

Secretul FABULOS pe care ruşii l-au ţinut vreme de cinci decenii. Acum a fost localizat: "Am dat lovitura"

Secretul FABULOS pe care ruşii l-au ţinut vreme de cinci decenii. Acum a fost localizat: "Am dat lovitura"
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    19 Sep 2012   •   11:08

Rusia va deveni numărul 1 mondial dacă va începe să exploateze acest zăcământ găsit în Siberia. Descoperit în 1970 sub un crater  vechi de 35 de milioane de ani, format în urma coliziunii unui asteroid cu Pământul, zăcământul de diamante a fost unul din cele mai bine păzite secrete ale ruşilor până în prezent.

În cele din urmă, guvernul s-a decis să le ofere savanţilor de la Institutul de Geologie Novosibirsk permisiunea de a dezvălui jurnaliştilor informaţii şi detalii despre "comoara din adâncuri".



Potrivit datelor furnizate presei, zăcământul ar ascunde pietre de două ori mai dure decât cele care se găsesc pe piaţă, fiind ideale pentru uz industrial sau ştiinţific.

"Resursele de diamante super-dure conţinute de zăcământul Popigai sunt de zece ori mai mari decât toate rezervele cunoscute la nivel mondial.(…) Vorbim de trilioane de carate. Prin comparaţie, rezervele actuale din Yakutia sunt estimate la un miliard de carate", spune Nikolai Pokhilenko, directorul Institutului de Geologie şi Mineralogie Novosibirsk.



×
Subiecte în articol: diamante
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close