Antena 3 CNN Life Știinţă Sfârşitul lumii e aproape, avertizează Stephen Hawking. Din ce cauză şi cine este vinovat pentru asta

Sfârşitul lumii e aproape, avertizează Stephen Hawking. Din ce cauză şi cine este vinovat pentru asta

Sfârşitul lumii e aproape, avertizează Stephen Hawking. Din ce cauză şi cine este vinovat pentru asta
Sursa foto: foto: descopera.ro
24 Feb 2015   •   17:46

Renumitul fizician crede că civilizaţia ar putea dispărea curând iar viitorul rasei umane ar fi spaţiul cosmic. El spune că de vine ar fi comportamentul uman din ce în ce mai agresiv, scriu jurnaliştii de la Huffingtonpost.

"Cred că viitorul pe termen lung al rasei umane este spaţiul, în sensul că reprezintă o asigurare de viaţă importantă pentru supravieţuirea noastră, prin prevenirea dispariţiei umanităţii, prin colonizarea altor planete", a argumentat Hawking.

Afirmaţiile au fost făcute în timpul unei vizite pe care cosmogologul a făcut-o la muzeul de ştiinţă din Londra împreună cu câştigătoarea premiului "Vizitatorul de onoare" în cadrul unui concurs organizat de portalul visitlondon.com.

Acesta a fost întrebat ce trăsătură umană ar vrea să schimbe şi a ales agresivitatea despre care spune că va aduce sfârştiul acestei lumi.

"Probabil că a reprezentat un avantaj în perioada oamenilor cavernelor pentru a avea mai multă mâncare, mai mult teritoriu sau un partener, însă acum ameninţă să ne distrugă pe toţi", a precizat fizicianul.  

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close