Antena 3 CNN Life Superstiții Revelion 2022. 5 lucruri pe care trebuie să le ai cu tine în noaptea dintre ani, ca să-ți meargă bine tot anul următor

Superstiții Revelion 2022. 5 lucruri pe care trebuie să le ai cu tine în noaptea dintre ani, ca să-ți meargă bine tot anul următor

Superstiții Revelion 2022. Fiecare început de an este dominat de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții. Și pentru că românii sunt superstițioși din fire, am pregătit 5 amulete norocoase pe care ar trebui să le ai musai la tine de Revelion, pe 31 decembrie, ca să-ți meargă bine.

Superstiții Revelion 2022. 5 lucruri pe care trebuie să le ai cu tine în noaptea dintre ani, ca să-ți meargă bine tot anul următor
Sursa foto: Unsplash.com | Ian Schneider
de Georgiana Adam    |    30 Dec 2021   •   21:10

Superstiții Revelion 2022. Pe cât suntem de religioși, pe atât suntem și de superstițioși. Mulți ar spune că nu fac parte din categoria oamenilor utopici, dar aceștia cred în blesteme, demoni și, desigur, deochi. 

Pentru fiecare dintre noi, Anul Nou este ca un nou început, un nou drum și o nouă etapă a vieții noastre.

Ca să pornești cu dreptul în noul an ți-am pregătit, o listă, cu cele 5 "amulete norocoase" pe care ar trebui să le ai asupra ta în noaptea de Revelion, ca să-ți meargă fabulos tot anul 2022. 

Top 5 lucruri pe care să le ai cu tine în noaptea de Revelion, pe 31 decembrie

1. Bani în buzunar

Pentru a te bucura de prosperitate în anul 2022, în noaptea de Revelion, pe 31 decembrie, ai grijă să nu-ți lipsească banii din buzunar. Pentru și mai multă bunăstare, în fiecare buzunar pe care îl găsești la vestimentația ta, pune acolo câte o bancnotă. De preferat, una valoroasă.

2. Vâscul, planta magică a nopții dintre ani

Vâscul este o plantă încărcată de magie, potrivit mitologiei europene. Această plantă este asociată cu norocul în dragoste și reprezintă un simbol al aromoniei și curățeniei spirituale. Așadar, atârnă deasupra ușii această plantă pentru a te bucura tot anul 2022 de bunăstare și fericire în dragoste.

3. Dorința de la miezul nopții

Anul Nou vine pentru fiecare dintre noi cu planuri, dorințe sau visuri noi. La cumpăna dintre ani, pe 31 decembrie, la ora 24 fix, se deschid Cerurile. Atunci ai posibilitatea să-ți pui cea mai mare și azătoare dorință. 

4. Struguri

Altă superstiție pentru noaptea de Revelion este legată de boabele strugurilor. Boabele de struguri simbolizează bogăția și prosperitatea. Ca să te bucuri de bogăție în toate lunile anului 2022, trebuie să mănânci 12 boabe de struguri. Cele 12 boabe vor reprezenta cele 12 luni ale anului ce vor urma. 

5. Lenjerie roșie, pentru pasiune și dragoste

Se spune că, în noaptea de Revelion, pe 31 decembrie, să porți ceva roșu. Dacă este o lenjerie intimă este și mai bine, dar ai grijă să fie una nouă. De ce ceva roșu? Ei bine, culoarea roșie este culoarea dragostei, a pasiunii și a veseliei. Această superstiție de Revelion te va ajuta să intri în noul an cu noroc și multă dragoste.

Cea mai puternică rugăciune care deschide porțile Cerurilor în noaptea de Revelion. Se rostește doar în noaptea dintre ani, la oră fixă

Superstiții Revelion 2022. Ce nu e bine să faci de Anul Nou

În ziua de Anul Nou nu este bine să se spele rufe, tricoteze, măture sau să se coasă.

Se mai spune că, nu este bine să intri în noul an cu datorii.

O altă superstiție este legată de bani. Potrivit acesteia, nu este bine ca în noaptea de Revelion să nu ai niciun ban în buzunar. 

Totodată, potrivit superstițiilor, nu ar fi bine nici să împrumuți bani de la cineva în această zi. Acest lucru este valabil și pentru împrumutarea altor obiecte. 

În ziua Anului Nou, pe 1 ianuarie, nu este bine să se arunce nimic din casă, nici măcar să se ducă gunoiul.

Și partea emoțională este la fel de importantă în ziua de Revelion. Trebuie să avem grijă să nu plângem, chiar dacă ar fi de bucurie. 

×
Subiecte în articol: revelion superstitii
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close