Antena 3 CNN Life Unele femei dorm cu o oglindă sub pernă. Motivul este incredibil

Unele femei dorm cu o oglindă sub pernă. Motivul este incredibil

Unele femei dorm cu o oglindă sub pernă. Motivul este incredibil
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Dec 2017   •   16:04

Poporul român este unul plin de superstiții. Unii oameni nu se întorc niciodată din drum, alţii fac trei paşi înapoi dacă le-a trecut calea o pisică neagră.

O superstiţie spune că fetele nemăritate pot afla cine le este ursitul, dacă dorm cu o oglindă sub pernă.

Alte superstiţii ale românilor:

1. Din bătrâni se spune că, dacă te apucă din senin o durere puternică de cap, însoţită de stări de vomă, dacă îţi ţiuie urechile şi caşti des, mai mult ca sigur eşti deocheată. Remediile erau descântecele şi rugăciunile.

2. Dacă în timp ce te îţi aranjezi părul scapi pieptenele pe jos,nu este semn bun,căci în curând vei trăi o supărare, informează

3. Să spargi o oglindă,potrivit credinţelor populare,este de rău augur,căci vei avea şapte ani de ghinion. Din fericire, există şi metode prin care poţi să înlături din efectele negative. O tradiţie spune că trebuie să aduni toate cioburile şi să le arunci într-o apă curgătoare,pentru a spăla ghinionul.

4. Ai grijă pe unde deschizi umbrela! În niciun caz nu în casă! Se spune că,în vechime,oamenii foloseau umbrela numai pentru a se proteja de soare,de aceea este de rău augur să deschizi o umbrelă într-un loc întunecat,unde nu pătrund razele soarelui, cum este interiorul casei.

5. Ca să eviţi o ceartă cu partenerul sau cu un amic, ai mare grijă să nu verşi sare sau piper pe masă. Dacă totuşi ai făcut acest lucru, adună tot ce ai vărsat şi aruncă peste umăr.

×
Subiecte în articol: perna femei superstitii
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close