Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ajutor nesperat pentru bolnavii de cancer. Ce decizie a fost luată

Ajutor nesperat pentru bolnavii de cancer. Ce decizie a fost luată

Ajutor nesperat pentru bolnavii de cancer. Ce decizie a fost luată
de O.P.    |    25 Noi 2014   •   08:21

Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, grație unui proiect implementat de către Institutul Național "Victor Babeș" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanța Comisiei Europene în România și Consiliul Uniunii Europene.

"Este un proiect de cercetare în care am experimentat metode noi pentru diagnosticul și prognosticul tumorilor maligne, dar și pentru a stabili care dintre pacienți sunt potriviți pentru un anumit tip de tratament. La ora actuală se urmărește ca tratamentul să fie personalizat. De aceea se cheamă PersoTHER — terapie personalizată — fiecare pacient are nevoie de un anumit tratament pentru că tipul lui de boală cere un anumit tip de tratament. Înainte nu se putea stabili acest lucru și toată lumea primea chimioterapie, radioterapie, la grămadă. Acum este această tendință de personalizare a tratamentului și noi în anatomia patologică, aplicând metodele de biologie moleculară, putem să stabilim ce pacienți beneficiază și tipul de tratament", a declarat pentru AGERPRES Carmen Ardeleanu, manager științific al proiectului.

Ea a explicat că la nivelul institutului de cercetare "Victor Babeș" se poate efectua de acum un set de analize, parțial susținute financiar de CNAS, care vor fi prezentate ulterior specialistului oncolog pentru a stabili schema de tratament.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close