Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Atentie la lichidele care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi

Atentie la lichidele care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi

Atentie la lichidele care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi
de O.P.    |    22 Iul 2014   •   13:04
Persoanele care beau sucuri cu indulcitori artificiali risca sa sufere de pietre la rinichi, in timp ce cele care prefera cafeaua, ceaiul verde si sucul de portocale sunt mai ferite de riscul aparitiei acestei afectiuni.


Desi este recomandat consumul de doi litri de lichide pe zi, nu orice fel de lichid iti hidrateaza organismul. Mai mult de atat, din cauza unor bauturi te expui riscului aparitiei pietrelor la rinichi, sustin cercetatorii de la Spitalul pentru Femei din Boston, potrivit Healh Medical News.


Persoanele care risca cel mai mult sa faca pietre la rinichi sunt cele care obisnuiesc sa bea zilnic bauturi carbogazoase sau necarbogazoase ce contin indulcitori artificiali. Insa oamenii care beau cafea, ceai verde si suc de portocale sunt mai feriti de formarea pietrelor la rinichi.


„Am descoperit ca bauturile indulcite din comert sunt asociate cu o mai mare incidenta a problemelor renale, mai ales a pietrelor la rinichi”, a atras atentia medicul Gary Curhan, de la Channing Division of Network Medicine, care a coordonat studiul asupra modului in care afecteaza sanatatea rinichilor diverse lichide comerciale de consum.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close