Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta pentru slăbit. „Dacă eviți să asociezi aceste alimente, slăbești văzând cu ochii”

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta pentru slăbit. „Dacă eviți să asociezi aceste alimente, slăbești văzând cu ochii”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de Facebook ce rețetă funcționează atunci când vrem să slăbim.

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta pentru slăbit. „Dacă eviți să asociezi aceste alimente, slăbești văzând cu ochii”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    09 Ian 2020   •   14:47

„Ce e mai eficient pentru slăbit:puțină mâncare sau puține calorii?

Teoria pe care se bazează slăbitul a fost stabilită de americani acum mai bine de jumătate de secol și spune așa: mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult. Apoi tot ei au venit cu moda lui “low fat”, condamnând grăsimile ca fiind principalele vinovate de kilogramele în plus, că doar au 9 cal/g. Prin urmare oamenii au mâncat mai dietetic, dar s-au îngrășat mai tare. Vinovatul a fost zahărul (și implicit fructoza), care deși are doar 4 cal/g e capabil să producă mai multă grăsime de depozit decât lipidele alimentare

Deci contează numărul de calorii din dietă? Cu siguranță, dar slăbitul e mai complicat de atât. Să zicem că iei decizia să consumi sub 1000cal/zi. Contează din ce provin ele? Oh, daaaa! Dacă provin din zahăr/fructoză, slăbitul va fi anevoios, dacă nu imposibil. Dacă provin din carbohidrați/amidon combinați cu grăsimi, din nou e puțin probabil să slăbim eficient. Dacă însă grăsimile alimentare nu sunt asociate cu făinoase și/sau zahăr, ce să vezi? Slăbești văzând cu ochii. Deci până la urmă o calorie nu e doar o calorie”, a scris Mihaela Bilic.

×
Subiecte în articol: nutritionist mihaela bilic slabit
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close