Antena 3 CNN Mediu Oraşul cu cel mai curat aer în România. Nu este Braşov | Surpriza din studiul Băncii Mondiale

Oraşul cu cel mai curat aer în România. Nu este Braşov | Surpriza din studiul Băncii Mondiale

Banca Mondială a realizat un studiu despre calitatea aerului în lume, la finalul anului 2022.

Oraşul cu cel mai curat aer în România. Nu este Braşov | Surpriza din studiul Băncii Mondiale
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    01 Apr 2023   •   11:18

România a făcut parte din analiză, prilej cu care cetățenii au aflat care este cel mai curat oraș din țară. Contrar așteptărilor, nu este vorba nici despre Brașov, nici despre Constanța.

Calitatea aerului este extrem de importantă pentru asigurarea sănătății cetățenilor, mai ales în prezent, când poluarea este la un nivel alarmant de mare în întreaga lume. 

În acest context, oamenii încearcă să găsească zone în care să-și petreacă vacanțele sau în care să locuiască și în funcție de cât de curat este aerul.

Dacă ne gândim la zonele din România care au cel mai curat aer, în minte ne vin, cu siguranță, zonele montane sau litoralul, dar și satele îndepărtate, izolate. Adevărul întrece orice așteptare, așa cum se poate observa în studiul efectuat de Banca Mondială.

Orașul cu cel mai curat aer din România

Conform studiului menționat, orașul cu cel mai curat aer din România este Suceava. Acolo, 80% dintre locuitori sunt mulțumiți cu stilul lor de viață din mediul respectiv, iar 91% dintre ei apreciază calitatea aerului. 

În plus, nu există probleme cu poluarea fonică, 85% dintre persoane spunând că nivelul de zgomot este redus.

De asemenea, comuna Fundata se poate lăuda cu un nivel de poluare extrem de mic. Este situată la 1.360 de metri altitudine, fiind cea mai înaltă comună din țară, potrivit cancan.ro.

Cei care aleg acest loc pentru vacanță pot ajunge cu ușurință la Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi. Cei pasionați de trasee vor fi, de asemenea, impresionați de oportunitățile locului.

Raportul întreg al Băncii Mondiale, aici

×
Subiecte în articol: aer curat Suceava
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close