Antena 3 CNN Meteo Jumătate din România se află sub cod galben de ploi, vijelii și grindină. Ce zone sunt vizate | ANM prognoza meteo actualizată

Jumătate din România se află sub cod galben de ploi, vijelii și grindină. Ce zone sunt vizate | ANM prognoza meteo actualizată

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea în România în perioada următoare.

de Claudia Popovici    |    19 Iun 2023   •   17:01

”Codul galben de ploi, vijelii și grindină rămâne valabil până în această seară, la ora 22:00. Vorbim de Carpații Orientali, estul Meridionalilor, dar și Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Moldovei.

Manifestările de instabilitate atmosferică se vor manifesta prin averse intense, intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55-65km/h.

Nu în ultimul rând, cantitățile de apă, prin acumulare, vor fi de 20-25l/m² izolat de peste 30-40l/m² din punct de vedere termic, de mâine vom consemna o creștere a valorilor de temperaturi, mai ales la nivelul maximelor.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România

Începând din a doua parte a săptămânii de joi, vineri și sâmbătă să ne apropiem de pragul unei zile de caniculă, la început în partea de vest a țării.

Încă de mâine, când vom consemna temperaturi de 32-33° posibil apoi și în regiunile sudice, sud-estice și luând în considerare și gradul mare de umezeală al aerului în atmosferă, cu siguranță disconfortul termic va fi unul în creștere, dar weekend-ul va veni din nou cu fenomene de instabilitate atmosferică, posibilă în cea mai mare parte a țării" a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close