Antena 3 CNN Meteo Ultimii şapte ani, cei mai calzi de când se fac măsurători meteorologice. Directorul ANM: "Nici România nu face excepție"

Ultimii şapte ani, cei mai calzi de când se fac măsurători meteorologice. Directorul ANM: "Nici România nu face excepție"

Raport îngrijorător al Organizaţiei Meteorologice Mondiale. Ultimii şapte ani sunt cei mai calzi de când se fac măsurători. Clima planetei se transformă rapid, în principal din cauza topirii gheţarilor şi a fenomenelor meteorologice extreme.

Ultimii şapte ani, cei mai calzi de când se fac măsurători meteorologice. Directorul ANM: "Nici România nu face excepție"
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Andrew Mccare
de Mia Lungu    |    01 Noi 2021   •   09:54

În primele nouă luni ale lui 2021, temperatura medie a crescut cu aproximativ un grad celsius, faţă de nivelul din perioada preindustrială.

Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a explicat, la Antena 3, care sunt efectele modificărilor climatice resimțite în țara noastră.

"Acest lucru a însemnat o creștere, în intensitate și în frecvența, a fenomenelor meteorologice extreme. Și nici România nu face excepție. 

Analiză primelor zece luni din anul 2021 ne arată faptul că temperatura medie este de 10,7 grade Celsius, peste media perioadei 1981-2020 cu aproape 0,5 grade Celsius, respectiv 1,2 grade peste media perioadei 1900-1980, ceea ce confirmă faptul că și 2021 înregistrează o tendința de creștere a temperaturii medii a aerului și în țară noastră.

2019-2020 rămân în prezent pe podium că fiind cei mai călduroși ani din istoria măsurătorilor și în țară noastră.", a precizat Elena mateescu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: directorul ANM măsurători
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close