Antena 3 Meteo Meteo luna martie. Când scăpăm de frig? ANM anunță temperaturi de primăvară

Meteo luna martie. Când scăpăm de frig? ANM anunță temperaturi de primăvară

de Laura Dinu    |    05 Mar 2021   •   08:36
Meteo luna martie. Când scăpăm de frig? ANM anunță temperaturi de primăvară hepta

Meteorologii anunţă cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi normale în patru săptămâni, posibil ușor mai ridicate în sud și sud-est în săptămâna 15 - 22 martie. Va ploua în primele două săptămână în vest, nord și centru.

Săptămâna 8 – 15 martie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în regiunile extracarpatice va fi deficitar.

Săptămâna 15 – 22 martie

Temperatura medie a aerului va fi în general apropiată de cea normală pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicată în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui excedent local în regiunile sud-estice și vestice.

Săptămâna 22 – 29 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 29 martie – 5 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, scrie Mediafax

Se întorc ninsorile!

Meteorologii anunță că o masă de aer rece va pătrunde pe teritoriul țării noastre, astfel că vom avea parte de dimineți și nopți geroase. Astăzi, vremea se va răci în nord și vest, însă în restul țării temperaturile se vor menține ridicate. De mâine însă, frigul se va resimți în toată țara, în centru și nord-est fiind anunțate ploi și ninsori.

Prognoza METEO 5 martie 2021. Vremea în țară

În această dimineață, cerul prezintã înnorãri în nordul şi centrul ţãrii, unde doar izolat plouã slab, iar în restul teritoriului este mai mult senin. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. La ora 05 se înregistrau valori termice cuprinse între -5 grade la Târgu Logreşti, Miercurea Ciuc şi Bozovici şi 11 grade la Mahmudia.

Astăzi, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor, exceptând nordul şi nord-vestul, unde se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, iar valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi variabil în sudul şi estul teritoriului, dar va deveni mai mult noros în vest, centru şi nord, unde vor fi precipitaţii, mixte la munte şi predominant ploi în rest. În nordul Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80...100 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în nordul Moldovei şi 18...19 grade în Muntenia şi Oltenia. Dimineaţa, izolat, vor mai fi condiţii de ceaţã.

Prognoza METEO 5 martie 2021. Vremea în Capitală

Vineri dimineață, cerul este senin, iar vântul suflã slab şi moderat. La ora 05, temperatura aerului avea valori de 2 grade la staţia meteo Bãneasa şi 5 grade la Afumaţi şi Filaret.

Astăzi, vremea se va menţine deosebit de caldã şi va fi predominant frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificãri dupã-amiaza, cu rafale de 40...50 km/h. Temperatura maximã va fi de 17...18 grade.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close