Antena 3 CNN Politică ALDE, despre adevăratul motiv pentru care deputatul Remus Borza a trădat la votul pentru moțiunea de cenzură

ALDE, despre adevăratul motiv pentru care deputatul Remus Borza a trădat la votul pentru moțiunea de cenzură

ALDE, despre adevăratul motiv pentru care deputatul Remus Borza a trădat la votul pentru moțiunea de cenzură
Sursa foto: Foto: Facebook/Remus Borza
26 Iun 2017   •   17:52

Deputatul Remus Borza a ales să înşele încrederea pe care colegii i-au arătat-o, preferând să îşi negocieze o poziţie de ministru al Energiei într-un ipotetic Guvern Grindeanu 2, se arată într-un comunicat ALDE.

"Deputatul Remus Borza nu a fost sancţionat pentru 'delict de opinie', aşa cum a afirmat acesta în spaţiul public, ci pentru nerespectarea unei decizii rezultate din votul democratic din forurile de conducere ale ALDE, la care şi domnia sa a participat. (...) ALDE i-a acordat încredere lui Remus Borza căruia i-a dat posibilitatea să candideze la alegerile parlamentare pe un loc eligibil, iar apoi l-a ales în funcţia de preşedinte al Comisiei de mediu din Camera Deputaţilor. Din păcate, domnul Remus Borza a ales să înşele încrederea pe care colegii i-au arătat-o, preferând să îşi negocieze o poziţie de ministru al Energiei într-un ipotetic Guvern Grindeanu 2", precizează comunicatul ALDE.

Potrivit sursei citate, opiniile membrilor ALDE sunt liber exprimate, "dar deciziile se iau în urma dezbaterilor cu votul majorităţii". "Deciziile adoptate sunt respectate de către toţi membrii partidului, indiferent de calitatea sau funcţia pe care o au. Aşa funcţionează orice partid democratic. (...) Să nu ducă domnul Borza grija ALDE pentru că aşa cum ne-am descurcat şi până la venirea dânsului în ALDE, ne vom descurca şi în continuare, bazându-ne pe membrii de onoare şi de caracter", susţin reprezentanţii ALDE.

Deputatul Remus Borza a declarat luni că a primit cu "regret şi îngrijorare" decizia Biroului Politic Executiv de a-l exclude din ALDE. "Este descalificant şi dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal să sancţioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea şi ostracizarea celor care nu respectă 'disciplina de partid', celor care nu se supun necondiţionat conducătorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativă", a susţinut Borza.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ALDE Remus Borza
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close