Antena 3 CNN Politică ALDE Dolj, scrisoare către Tăriceanu: „Ce părinte îşi omoară propriul copil? Suntem în 2019, nu în 1989!”

ALDE Dolj, scrisoare către Tăriceanu: „Ce părinte îşi omoară propriul copil? Suntem în 2019, nu în 1989!”

ALDE Dolj, scrisoare către Tăriceanu: „Ce părinte îşi omoară propriul copil? Suntem în 2019, nu în 1989!”
Sursa foto: Foto: Calin Popescu Tariceanu/ Facebook
16 Sep 2019   •   12:09

Conducerea organizaţiei ALDE Dolj, care a fost dizolvată printr-o decizie a Biroului Politic Executiv, i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, în care îl acuză că "le-a înşelat aşteptările" şi îi cere să îi retragă "încrederea politică" secretarului general Daniel Chiţoiu, pentru că "dintr-un condei a dizolvat o organizaţie cu mii de membri".

"Noi, vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, preşedinţi ai organizaţiilor locale, primari, viceprimari, consilieri municipali şi locali, lideri ai OFLDE Dolj şi TLDE Dolj, vă scriem aceste rânduri dezamăgiţi şi revoltaţi. Dezamăgiţi de modul în care ne-aţi înşelat aşteptările şi în care lăsaţi să fie călcate în picioare toate eforturile şi resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament şi încredere, în toţi aceşti ani. Revoltaţi de modul în care încercaţi să anihilaţi munca noastră de a clădi o organizaţie care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani. Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcţionar de partid - l-am numit pe domnul Chiţoiu - să dizolve dintr-un condei o întreagă organizaţie cu mii de membri şi alte mii de simpatizanţi. Cum puteţi să mai spuneţi românilor că sunteţi apărătorul drepturilor şi libertăţilor când, în partidul pe care îl conduceţi, dreptul la opinie şi libertate de exprimare sunt sancţionate drastic cu excluderi, radieri şi dizolvări?", scriu membrii ALDE Dolj în scrisoarea deschisă.


Aceştia susţin că filiala a fost dizolvată cu încălcarea legii partidelor politice şi a statutului ALDE şi îi cer lui Tăriceanu să vină la Craiova "de mână cu noul preşedinte al organizaţiei" pentru a-l impune.

"Suntem în 2019, domnule Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Statut pe care nu aveţi dreptul să vă ştergeţi picioarele. Dorinţa şi interesul personal al liderilor de partide nu trebuie să mai ţină loc de reguli, legi şi statute! Democraţia de laborator nu e democraţie. Nu suntem argaţi pe moşia unui lider, indiferent de numele său! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relaţie de tip pălmaşi-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie şi încredere la Craiova. De ce nu veniţi dumneavoastră să dizolvaţi la faţa locului organizaţia, pentru a vedea reacţia oamenilor? Vă vom primi aşa cum se cuvine!... De ce nu veniţi dumneavoastră de mână cu noul preşedinte al organizaţiei să ni-l impuneţi? Aţi avut măcar curiozitatea, aşa cum făceaţi cândva, să aflaţi cine este persoana care vă este prezentată ca soluţia pentru funcţia de preşedinte al Dolj? Aceasta este democraţia internă într-un partid liberal de secol 21, domnule Tăriceanu? Chiar v-aţi pierdut de tot onoarea şi busola politică? Oare aţi purtat o mască de liberal adevărat, în toţi aceşti ani, şi acum vă vedem adevărata faţă? V-aţi dat mult prea uşor pe mâna unor oameni care vă vor murdări iremediabil întreaga carieră politică, dar pe care nu-i vom lăsa să distrugă partidul. Chiar aşa, domnule Tăriceanu. Aţi ales la final de carieră tranzacţionismul în loc de liberalism? Spuneţi-ne nouă şi în general opiniei publice dacă aţi luat aceste decizii cu pistolul la spate?!", mai spun membrii nemulţumiţi.

Contestatarii îi cer lui Tăriceanu să anuleze decizia de dizolvare a organizaţiei judeţene şi să "ordone" secretarului general "să înceteze difuzarea prin judeţ a unei liste artificiale cu noua conducere a organizaţiei judeţene", listă pe care nu o recunosc, chiar dacă numele unora dintre foştii membrii figurează pe ea.

"Nu suntem pioni pe tabla de şah a domnului Chiţoiu. Vă cerem să retrageţi încrederea politică secretarului general Daniel Chiţoiu, omul care face atât de mult rău ALDE în aceste zile. Vă cerem să faceţi demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului, la care să participe cu drepturi neştirbite toţi cei pe care aţi anunţat că i-aţi exclus, într-o şedinţă informală", se mai spune în scrisoare.

×
Subiecte în articol: ALDE Dolj Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close