Antena 3 CNN Politică Antonescu: Băsescu face afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate, dăunătoare României

Antonescu: Băsescu face afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate, dăunătoare României

Antonescu: Băsescu face afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate, dăunătoare României
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Noi 2012   •   16:50

Crin Antonescu a susținut marți o conferință de presă, în care a menționat că declarațiile președintelui Băsescu sunt  "iresponsabile", de "maximă gravitate" şi dăunătoare României, care intră în registrul obişnuit al preşedintelui "aşa-zis jucător", "participant activ la campaniile electorale", scrie Mediafax.

Acesta a declarat că Traian Băsescu ”deține legal, dar nu legitim” funcția supremă în stat, iar responsabilitatea ar trebui să fie maximă.

"Traian Băsescu, după cum era de aşteptat, a intrat în campanie. În intervenţia sa a făcut din nou, parcă mai apăsat ca niciodată, o serie de afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate, profund dăunătoare României", a spus Antonescu.

"Traian Băsescu, care legal îndeplineşte funcţia de preşedinte, declară despre România că nu e stat de drept. Asta e o afirmaţie defăimătoare, foarte gravă la adresa României, care naşte întrebarea: Ce fel de stat este România, ce anume e Traian Băsescu în acest stat, care e rolul său? Dacă nu stat de drept, atunci este stat dictatorial, autoritar, regim bananier? Care e situaţia preşedintelui? E şeful acestui stat, e ostatic, e prizonier, s-a întâmplat în România o lovitură de stat împotriva voinţei sale? Am vrea răspuns la aceste întrebări", a spus Antonescu.

 "Traducerea mea pentru folosirea conceptului de «interes naţional» e bunul plac, e expresia arbitrariului perfect. Eu, Traian Băsescu, stabilesc care e interesul naţional, fără să mă intereseze deloc ce votează oamenii, stabilesc eu cine trebuie să formeze Guvernul, indiferent de rezultatul alegerilor", a spus Antonescu.

El a arătat că nimeni din USL sau dintre cetăţenii care vor vota USL nu-i vor permite lui Traian Băsescu "să-şi bată joc de votul lor, de statul de drept din România, de lucrurile elementare dintr-un stat democratic, acelea care duc la exprimarea voinţei populare şi la dreptul de a lege cine-i reprezintă pe cetăţeni".

Preşedintele Traian Băsescu a susţinit, luni seară, prima declaraţie politică după referendum
.  Acesta a declarat că "reacţia politicienilor este una de dispreţ faţă de interesul românilor", referindu-se la cazurile Diaconu, Borbely şi Dobre.

Traian Băsescu a precizat că în cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate, menţionând că viza "şi o eventuală remaniere".

×
Subiecte în articol: conferinta de presa
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close