Antena 3 CNN Politică Antonescu: Bugetul pe care PDL vrea să îl adopte este un buget al risipei electorale

Antonescu: Bugetul pe care PDL vrea să îl adopte este un buget al risipei electorale

Antonescu: Bugetul pe care PDL vrea să îl adopte este un buget al risipei electorale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Dec 2011   •   12:26
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre proiectul bugetului de stat care urmează să fie înaintat de premierul Emil Boc spre dezbatere publică. „Cel mai important act politic – proiectul bugetului de stat pe care premierul Boc îl înaintează spre dezbatere. Acesta reflectă, fără posibilitatea de a masca lucrurile, viziunea unui partid, a unui guvern, asupra direcţiei în care ţara se îndreaptă. Acest proiect de buget, ca şi cei din anii anteriori, ne arată crudul adevăr.”

"Din punctul de vedere al PNL, bugetul pe anul 2012, pe care PDL şi acoliţii vor să îl adopte, este un buget al risipei electorale, al umilinţei şi al nedreptăţii. Acesta refelctă mentalitatea guvernanţilor şi prima remarcă pe care am face-o este că: în vreme ce fonduri pentru educaţie, agricultură, muncă, scad, cele care cresc sunt pentru serviciile de forţă, SRI, SIE, SPP”, a comentat Antonescu.

"Investiţiile scad, motoarele reale ale economiei, au scăzut la sub 2 miliarde de euro în 2011. România, o ţară cufundată în sărăcie, va plăti pentru datorii aproape cât tot bugetul sănătăţii. Nu există nici un fel de perspectivă, nicio şansă pentru viitor şi nicio măsură reală de relansare economică", a continuat Antonescu.

De altfel, liderul liberal a arătat că bugetul este ilegal: "Bugetul pentru anul 2012 poate fi caracterizată ca o lege imorală, ilegală, a risipei şi a corupţiei, a politizării fondurilor publice.  De ce este ilegală? Proiectul de lege privind bugetul de stat şi proiectul privind asigurările sociale nu au fost înaintate spre dezbatere în Parlament în termen legal. De altfel, niciodată în timpul acestei guvernări, proiectul nu a fost transmis în termen", a arătat preşedintele PNL.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu conferinta de presa PNL
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close