Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu vrem ca USL să eşueze ca CDR sau alianţa PDL - PSD

Antonescu: Nu vrem ca USL să eşueze ca CDR sau alianţa PDL - PSD

Antonescu: Nu vrem ca USL să eşueze ca CDR sau alianţa PDL - PSD
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Mai 2013   •   20:01
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că nu se doreşte ca USL să eşueze la fel cum s-a întâmplat cu CDR sau alianţa dintre PDL şi PSD,  el arătând că în România există o îndelungată tradiţie potrivit căreia, atunci când se deschide cutia Pandorei, colegii unei coaliţii să facă schimburi de critici.
 
"Experienţa tristă a guvernelor de coaliţie sau a coaliţiilor care au mai existat în România, de la CDR până la marea sau nu mai ştiu cum se numea chestiunea aceea cu PDL şi PSD - prima formă a coabitării, ca să spun aşa, cu domnul Boc atunci - nu vrem să eşuăm aşa cum au eşuat acele coaliţii şi prima modalitate, prima formă de efort (...) este să avem grijă la acest lucru, la sensibilitatea celuilalt, la faptul că lucruri pe care nu le putem rezolva între noi nu se vor rezolva nici în comunicare publică, ceea ce este cu totul altceva decât dreptul de a avea opinii diferite în legătură cu anumite subiecte. 
 
Una este să am o opinie diferită sau să am un proiect de lege care nu concordă cu viziunea Guvernului sau a prim-ministrului şi alta este să vorbesc de şantaj, de infamie şi de alte lucruri", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută după Biroul Politic Naţional al PNL, informează Agerpres. 
 
El a arătat că în România există o tradiţie îndelungată potrivit căreia atunci când se deschide cutia Pandorei membri ai unei coaliţii să facă schimburi de critici. 
 
"Există o îndelungată tradiţie, o cultură chiar la noi ca atunci când se deschide cutia Pandorei să începem să schimbăm critici sau mai mult decât critici", a mai spus liderul PNL. 
 
El a arătat că, pentru a nu eşua, USL face eforturi care constau în primul rând în grija pentru exprimarea publică.

Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună
 
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi





 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta criza usl
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close