Antena 3 CNN Politică Baronii locali trec la asaltul conducerii PSD: posturile de vicepreşedinţi, vânate la viitorul Congres

Baronii locali trec la asaltul conducerii PSD: posturile de vicepreşedinţi, vânate la viitorul Congres

Baronii locali trec la asaltul conducerii PSD: posturile de vicepreşedinţi, vânate la viitorul Congres
Sursa foto: baroni PSD
01 Feb 2009   •   17:36

Liderul PSD, Mircea Geoană este pregătit să recompenseze cu funcţii de conducere în partid pe baroneţii care s-au arătat loiali sau şi-au trădat tabăra atunci când s-a moşit noua coaliţie de guvernare. O serie de lideri din teritoriu se pregătesc să asalteze la viitorul Congres posturile de vicepreşedinţi lăsate vacante de-a lungul timpului de grupul de la Cluj sau de alţi colegi. Marian Oprişan, Radu Moldovan, Nicuşor Constantinescu şi Marian Vanghelie vor să împrospăteze cu prezenţa lor componenţa conducerii de la centru. În paralel, ministrul Internelor, Liviu Dragnea are în vizor secretariatul general al partidului.
La reuniunea grupurilor parlamentare ale Alianţei PSD+PC de la Sinaia, preşedintele Mircea Geoană a dat de înţeles că structura de conducere a partidului are nevoie de o nouă bază, prin infuzia de forţe proaspete din teritoriu. Conform unor surse social-democrate, Geoană a vorbit despre necesitatea unui Congres, în care locurile vacante de vicepreşedinţi şi de secretar general să fie ocupate.
Atât le-a trebuit baronilor locali care l-au susţinut pe Geoană, dar şi pe proprii protejaţi în chinurile facerii noului guvern de coaliţie cu PDL. Toţi liderii locali cărora Geoană le datorează consolidarea poziţiei sale în partid speră la prinderea unui loc de vicepreşedinte, inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care a dezertat din tabăra lui Miron Mitrea pentru a-şi pune serviciile în slujba învingătorului.
Conform surselor citate, alături de Oprişan, pretendenţi la posturile de vicepreşedinţi se vor liderul PSD de Bistriţa, Radu Moldovan, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţinut de primarul Radu Mazăre, şi Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti,
Dacă primii trei vânează locurile lăsate vacante de Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Claudiu Tănăsescu, Vanghelie doreşte un post cu atribuţii regionale: vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, funcţie pe care în prezent o deţine Rodica Nassar. Aceasta nu intenţionează însă să candideze pentru încă un mandat, ceea ce deschide calea lui Vanghelie, numit de altfel interimar însărcinat cu reorganizarea filialei ilfovene după scandalul Gabriel Oprea.
În ceea ce priveşte postul de secretar general al PSD, vacantat de Titus Corlăţean, surse din cadrul partidului susţin că actualul ministru de Interne, Liviu Dragnea rămâne favorit, în ciuda opoziţiei manifestate de preşedintele de onoare, Ion Iliescu. În cazul în care Dragnea va câştiga funcţia dorită, el va renunţa la locul de vicepreşedinte, care va fi pus la bătaie de apropiaţii săi.
Foto: Cotidianul
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close