Antena 3 CNN Politică Barosso: România are de jucat un rol crucial în regiune şi în întreaga Europă

Barosso: România are de jucat un rol crucial în regiune şi în întreaga Europă

Barosso: România are de jucat un rol crucial în regiune şi în întreaga Europă
12 Ian 2009   •   16:35

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso consideră că ţara noastră a fost un membru foarte activ al UE, încă de la aderare. El a apreciat că stabilitatea pe care o poate da o coaliţie de guvernare majoritară, cum este cea proaspăt instalată la guvernare, poate face ca lucrurile să meargă mai repede, în condiţiile în care aşteptările de la ţara noastră sunt foarte mari şi este foarte mult de muncă.
?România a fost capabilă să arate că îşi poate îndeplini angajamentele europene, însă aşteptăm rezultate concrete ale reformei judiciare? a spus Barroso, la finalul discuţiei cu Traian Băsescu. El a adăugat că ?România are un rol crucial de jucat în regiune şi în întreaga Europă.?
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, în urma întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barosso că România va trimite CE în următoarele 7 zile o propunere de modificare a legii achiziţiilor publie. Măsura va fi luată pentru a simplifica procedura de accesare a fondurilor europene.
Potrivit preşedintelui, prin această măsură se urmăreşte "să existe un corespondent între acţiunea CE de a reduce timpul de evaluare a proiectelor stransmise de România de la 87 la 30 de zile, şi să existe un corespondent şi în legislaţia românească, care să ne permită să scurtăm timpul de accesare a fondurilor de la aproape 90 de zile la 30".
În cadrul conferinţei de presă la care a participat şi premierul român Emil Boc, preşedintele Băsescu a salutat întâlnirea cu preşedintele CE, susţinând că pentru el, ca şef al statului era important un dialog cu Comisia Europeană, pentru ca aceasta să cunoască obiectivele noului Guvern.
În urmă cu o săptămână, premierul Emil Boc a declarat că executivul va face din absorbţia fondurilor comunitare "prioritatea zero" a Guvernului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close