Antena 3 CNN Politică Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile la 30 noiembrie, dar nu se poate

Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile la 30 noiembrie, dar nu se poate

Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile la 30 noiembrie, dar nu se poate
28 Noi 2008   •   18:20

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, vineri după amiază, infirmând zvonurile apărute în presă conform cărora PSD-PC şi PDL ar fi început deja negocieriule pentru formarea viitorului guvern. Declaraţiile preşedintelui vin la numai o zi după ce acesta a susţinut o altă conferinţă de presă, în care i-a îndemnat pe români să se prezinte în număr cât mai mare la votul de duminică. Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:
-Aş vrea să fac un apel la partidele politice, la instituţiile statului, la structurile electorale pentru a avea maximă exigenţă în respectarea legii electorale, a procedurilor, în asş fel încât alegerile legislative să nu mai fie afectate de evenimente de genul celor de la alegerile locale.
-Privind şi la experienţa algerilor trecute, estimez că alegerile vor fi validate de Biroul Electoral Central în jurul datei de 6 decembrie. Este doar o estimare.
-Mumai după ce se face validarea alegerilor, poate intra în funcţiune prevederea articolului 103 alineatul 1 din Constituţie care obligă la începerea consultărilor preşedintelui cu partidele.
-Începerea consultărilor nu poate începe înainte de validarea alegerilor pentru că există posibilitatea să fie partide la limita intrării în Parlament şi nu poate fi omis nimeni la consultări, iar pe de altă parte la consultari trebuie să avem o imagine clară a rezultatului.
-Data la care Parlamentul va fi convocat nu poate fi înainte de 13 decembrie. Aici voi avea consultari cu partidele cu privire la dată, pentru că 13 decembrie e o zi de sambătă şi probabil vom stabili de comun acord convocarea Parlamentului pentru 15 decembrie.
-Noul Parlament nu poate fi convocat înainte de expirarea mandatului actualului Parlament.
-În jurul datei de 18 - 20 decembrie, Parlamentul va fi funcţional.
-Primul ministru trebuie să prezinte cabinetul şi programul la maxim 10 zile de la desemnare.
-Nu mă voi abate sub nicio formă şi în nicio situaţie de presiune a partidelor de la acest calendar.
-Am inţeles graba unora să înceapă negocierile în noaptea de 30 noiembrie dar nu se poate până nu sunt validate alegerile.
-Înformaţiile vehiculate de mediile electronice legate de întâlnri cu PSD fac parte din programele de intoxicare.
-Nu am avut nicio întâlnire cu nimeni şi voi respecta conduita pe care am avut-o pe perioada campaniei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: conferinta de presa Palatul Cotroceni
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close