Băsescu: Românii vor fi cinstiţi cu preşedintele lor, vor aprecia ce am făcut pentru ei

de L.D.    |    11 Iul 2012   •   20:39
Băsescu: Românii vor fi cinstiţi cu preşedintele lor, vor aprecia ce am făcut pentru ei

Traian Băsescu a ţinut astăzi o conferinţă de presă, în care a făcut primele declaraţii de după demiterea oficială din funcţie.

Vezi cele mai importante declaraţii:


- "Primul lucru pe care vreau să-l comunic este acela că în această campanie care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie eu nu apăr un scaun, am de apărat România europeană", a spus Băsescu. Această  Românie pe care am început să o construiesc  acum 8 ani, acea Românie pe care trebuie sa o facem o Românie Europeană. Eu apăr România. O Românie care a făcut mulţi paşi înainte, fie că vorbim de instituţii sau de aspiraţiile noastre. Fie că în cei 8 ani de mandat ultimii 3 ani au fost afectati de criza economică.

- Ca şef al statului a trebuit să îmi asum măsurile care să prevină intrarea României într-o situatie extrem de dificilă. Mandatul l-am dedicat priocesului de modernizare al României, şi nu aş vrea ca după acest referendum România să facă paşi înapoi. Vă spun ca un om care ştie care sunt criteriile si valorile UE, România a facut în ultimele 2 săptămâni mulţi paşi înapoi din punct de vedere al credibilităţii.

- "Sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi ceea ce am cerut şi cer celor care mă sprijină e victoria la referendum". "Obiectivul meu e să câştig referendumul"


- Ceea ce a făcut USL nu este cinstit, nu este cinstit să ai ca valoare acapararea instituţiilor şi pentru a legitima această incorectitudine să încerci să te ascunzi în spatele votului popular. USL nu este în stare să guverneze dacă nu îşi însuşeşte institutiile statului.

- Ei nu au înteles ca in ultimii 8 ani institutiile s-au desprins din practica de a acţiona la ordinul partidului.

- Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de popor şi care are 8 ani de mandat în spate să fie ales de 51 la sută din populaţie.

- Românii vor fi cinstiţi cu preşedintele lor, vor aprecia ce am facut pentru ei.

- Priveam la acţiunile Guvernului, ele nu sunt cinstite şi românii nu pot fi părtaşi la o asemenea necinste. Ei încearcă să spună că listele valabile până pe 10 iulie, nu vor mai fi valabile până la 29 iulie. Este necinstit, pentru că electorii nu sunt înregistraţi la statistică. După domnul Ponta şi după Ministerul de Interne nu sunt români electorii din Diaspora.

-Acest lucru nu este cinstit iar românii nu vor participa la acest lucru necinstit. Populaţia va lua măsuri împotriva lor.

- Dacă USL a vrut să pună preşedintele României în fata unei exigente greu de îndeplinit, trebuie să o facă cinstit. fără să încerce să împiedice minima şansă pe care o am.

- Eu ca om politic am făcut totul până la capăt. Fac apel la Guvern să fie cinstit pentru că românii nu-i vor accepta pe cei necinstiţi. Am văzut azi cum domnul Ponta a mutat necinstea până la Bruxelles. El crede că acolo sunt oameni cu care discuţi cum discută el în PSD, necinstit adică, le explica că trebuie să cheme Parlamentul ca să pună în claritate condiţiile impuse de CC

- Ponta crede că oamenii politici din România, adică despre mine, că sunt oameni slabi.Parteneri
x close