Antena 3 CNN Politică Berceanu: Antonescu, un chiulangiu care nu ştie o limbă străină. Blaga către PSD: Nu vă mai purtaţi ca nişte fecioare

Berceanu: Antonescu, un chiulangiu care nu ştie o limbă străină. Blaga către PSD: Nu vă mai purtaţi ca nişte fecioare

Berceanu: Antonescu, un chiulangiu care nu ştie o limbă străină. Blaga către PSD: Nu vă mai purtaţi ca nişte fecioare
15 Iun 2010   •   15:59

Miniştrii Guvernului Boc au lansat marţi, în plenul legislativului, atacuri dure la adresa contestarilor lor din Opoziţie. Dacă liderul PNL, Crin Antonescu a fost încondeiat de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu drept un chiulangiu care ar trebui mai întâi să înveţe o limbă strîină ca lumea înainte dea vorbi despre realţiile externe, omologul său de la Interne, Vasile Blaga a cerut social-democraţilor să lase fecioria la o parte de vreme ce anul trecut făceau parte din arcul guvernării.

?Domnul Antonescu ar trebui să vină la muncă. Eu am avut onoarea să fiu coleg de Guvern cu domnul Antonescu sub mandatul lui Radu Vasile. Şi la patru săptămâni îl întreba premierul: Măi Crinule, de data asta pe unde ai fost? La Ulan Bator, domnul prim-ministru. Cu echipa de lupte, îi răspundea domnul Antonescu.. Şi ce am făcut acolo? îl întreba Radu Vasile. Nimic. Că îi mai creştem, spunea domnul Antonescu. Există înregistrări la Guvern. Mi-a plăcut partea cu politica externă a domnului Antonescu. Dacă o să înveţe cât de cât şi-o limbă străină, va fi prin apropierea domnului Baconschi?, l-a ironizat Berceanu în plenul Parlamentului pe preşedintele PNL.


Berceanu a mai susţinut că în timpul mandatului de ministru al lui Ludovic Orban, s-au încheiat contracte cum ar fi cel pentru consultanţă juridică cu firma "Sfârâială şi Asociaţii" pe suma de şase mii de euro pe lună, iar, printr-un aranjament, hotelul Astoria în valoare de 6 milioane de euro a fost executat de o firmă.

El s-a referit şi la Călin Popescu Tăriceanu care nu mai are acum terenul din Băneasa pentru firma Citroen.

"În timpul guvernării PNL s-au făcut mai puţine lucrări, dar s-au făcut foarte multe licitaţii, studii de fezabilitate", a mai spus Berceanu. El a mai trecut în revistă un studiu de fezabilitate de 100 milioane de lei pentru două drumuri care urmau să lege autostrăzi care nu există, iar, în schimb, nu s-a terminat pasajul Băneasa.

Berceanu a vorbit şi despre accidentele de maşină ale lui Ludovic Orban, arătând că pentru că maşina acestuia era stricată de la accidente, fostul ministru al transporturilor Ludovic Orban a cumpărat un Audi A8 cu 185 mii euro.

Ministrul a apreciat că Guvernul Boc a dat cu 36% mai muţi bani pentru investiţii decât Guvernul liberal. Berceanu a mai făcut comparaţie între perioada în care el conduce ministerul şi cea în care l-a condus Orban, arătând că în 2008 numărul angajaţilor era de 864, iar, acum, este de 448, existând o reducere de peste 50%, iar fondul de salarii a scăzut cu 45%.

El a menţionat faptul că, în timpul său, au scăzut salariile directorilor companiilor din subordinea sa, precum şi indemnizaţiile din consiliile de administraţie. Potrivit lui Berceanu, în vara lui 2008 au ieşit la pensie de la aeroclub patru persoane cu pensii de peste 300 de milioane lei vechi pe lună, iar, în timpul guvernării liberale, au fost angajaţi în companii în funcţii de conducere tineri fără experienţă profesională, care au avut, în trecut, funcţii de curier sau de lăptar.

Şi Blaga a avut numai cuvinte de bine pentru foştii colegi social-demcraţi de guvernare. ?Din păcate, moţiunea a fost scrisă în bătaie de joc. Într-o moţiune în care se discută despre fondurile publice, PSD a fost destul de prost inspirat să o citească. Vorbiţi în moţiune de instituţii care nu există: Ministerul Dezvoltării Durabile. Dacă vă referiţi la Ministerul Dezvoltării Regionale, sunteţi rău intenţionat. Aţi avut un secretar de stat foarte bun. Am făcut şi acele prostii împreună, haideţi să nu vă purtaţi ca nişte fecioare. A venit momentul să se decidă cine vine şi pleacă cu guvernarea. Aţi deschis cutia Pandorrei. S-a învârtit roata. Păcat, aţi fi avut o ocazie să vă prezentaţi un program real de guvernare, n-aveţi nimic!?, a replicat ministrul.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Berceanu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close