Antena 3 CNN Politică Blaga se dă pe brazda trasată de Băsescu: Conducerea PDL trebuie ranforsată ca să devină mai lucrativă, mai eficientă

Blaga se dă pe brazda trasată de Băsescu: Conducerea PDL trebuie ranforsată ca să devină mai lucrativă, mai eficientă

Blaga se dă pe brazda trasată de Băsescu: Conducerea PDL trebuie ranforsată ca să devină mai lucrativă, mai eficientă
24 Iun 2010   •   13:11

Crearea unui BPN "mai lucrativ şi mai eficient" pare a fi şi concluzia la care a ajuns secretarul general al acestui partid, Vasile Blaga, după ultima întrunire de la Snagov, acolo unde preşedintele Traian Băsescu le-a cerut să-i găsească un înlocuitor şi le-a recomandat democrat-liberalilor să poropulseze în funcţii o tânără generaţie de politicieni dacă vor să supravieţuiască ca formaţiune.

"Eu cred că cel mai important lucru e cel, la concluzia căruia au ajuns de fapt toţi membrii Biroului, că trebuie să ranforsăm Biroul Permanent ca atare, adică să-l facem mult mai lucrativ şi mai eficient, în condiţiile în care o parte din membrii Guvernului sunt şi membri ai BPN. O să luăm o decizie, a fost o primă şedinţă, o să fie şi a doua duminică seară. Când o să fie deciziile luate, o să vă comunicăm", a susţinut Blaga, referindu-se la şedinţa conducerii PDL de miercuri seară.

Pus să comenteze afirmaţiile ministrului Elena Udrea, făcute în cadrului unui interviu, despre necesitatea ca în conducerea partidului să vină intelectuali precum Voinescu, Baconschi sau Preda, Blaga a replicat: "Oricare mi se pare potrivit, oricine poate să aibă un punct de vedere".

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc s-a limitat să declare, miercuri seară, după o reuniune a BPN, că partidul este, deocamdată, "pe şine, pe drumul cel bun", menţionând însă că este nevoie de o mai bună asumare a responsabilităţii de către membrii Biroului Permanent, "fie în comisiile de specialitate, fie în alte comisii".

"Deocamdată suntem pe şine, pe drumul cel bun, dar inevitabil, când eşti în actul de guvernare, central şi local, ai tendinţa să acorzi mai multă importanţă guvernării şi mai puţin activităţii de partid. Să nu uităm că acest partid a reuşit să ajungă unde este în primul rând datorită planului coerent de susţinere a politicilor publice şi printr-un spirit de echipă extraordinar, pe care numai un partid închegat ţi-l poate da, de aceea am decis să nu uităm viaţa de partid şi să ne întoarcem la organizaţiile şi la viaţa internă pe care a avut-o partidul", a spus Boc. El a menţionat că prima prioritate este reorganizarea BPN pentru o mai bună funcţionare.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: Blaga Snagov Traian Băsescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close