Antena 3 CNN Politică Boc: Guvernul va evalua pagubele produse de inundaţii şi va accesa Fondul UE până pe 15 iulie (VIDEO)

Boc: Guvernul va evalua pagubele produse de inundaţii şi va accesa Fondul UE până pe 15 iulie (VIDEO)

Boc: Guvernul va evalua pagubele produse de inundaţii şi va accesa Fondul UE până pe 15 iulie (VIDEO)
05 Iul 2010   •   12:37

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că Guvernul va evalua pagubele produse de inundaţii şi va înainta documentaţia pentru accesarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene până cel târziu 15 iulie, amintind că solicitarea României trebuie depusă în cel mult zece săptămâni de la data producerii primelor inundaţii (23 iunie).

Suma maximă pe care România o poate accesa de la Fondul de Solidaritate al UE este 75 milioane de euro.

Premierul le-a cerut autorităţilor locale să acţioneze calm în combaterea efectelor inundaţiilor. Potrivit primului ministru, avertizările meteo şi hidro vor fi menţinute în această săptămână.

În şedinţa de Guvern de luni, Boc a mai precizat că situaţia din Galaţi reprezintă în prezent preocuparea majoră a autorităţilor, urmând ca digul de 4,5 kilometri să fie finalizat marţi.

Conform avertizărilor hidrologice, vârful de viitură pe Dunăre va ajunge la Galaţi în 7 iulie, când se prognozează că nivelul Dunării va atinge 690 de centimetri şi un debit de 17.860 de metri cubi pe secundă.



Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close