Antena 3 CNN Politică Bogdan Olteanu acuză guvernul Boc pentru gradul de îndatorare a României (VIDEO)

Bogdan Olteanu acuză guvernul Boc pentru gradul de îndatorare a României (VIDEO)

Bogdan Olteanu acuză guvernul Boc pentru gradul de îndatorare a României (VIDEO)
Sursa foto: Bogdan Olteanu
16 Aug 2009   •   16:28

Bogdan Olteanu atacă dur Guvernul. Liberalul spune că guvernul Boc a îndatorat România cu 20 de miliarde de euro, mai mult decât s-a împrumutat în cei 20 de ani de după Revoluţie. Olteanu spune că fiecare român va trebui să plătească aproximativ 1.800 de euro, pentru a achita datoriile către FMI. Democrat liberalii susţin că România nu ar fi avut nevoie de aceşti bani, dacă fostul Executivul nu ar fi aruncat banii pe fereastră.

?Într-un singur an de guvernare, în anul 2009, cabiletul Boc a îndatorat România mai mult decât România a fost îndatorată după 19 ani de guvernări democratice. S-a ajuns la începutul lunii august ca România să fi împrumutat 15,5 miliarde de euro?, spune vicepreşedintele PNL.

Bogdan Olteanu a declarat că termenele de plată ale datoriei către FMI sunt stabilite între 2012 şi 2014, pentru a se pune povara plăţii către un nou Guvern. Liderul PNL a mai arătat că banii luaţi de Guvern nu au fost investiţi în infrastructură, aşa cum promisese Executivul, ci s-au dus către cheltuieli cu salariile şi pensiile.

Democrat liberalii sunt de părere că nu ar fi fost nevoie de împrumutul de la FMI, dacă fostul Guvern nu ar fi risipit banii

Ştin foarte bine că Partidul Naţional Liberal nu a fost de acord cu împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional. Nici noi nu am fi fost de acord dacă nu aruncau patru miliarde de euro pe piaţă în ultimele trei luni de zile. În conformitate cu previziunile Fondului Monetar Internaţional, şi poate asta nu convine domnului Bogdan Olteanu, trimestrul patru al anului 2009 va fi trimestrul în care se stopează declinul economic?, spune deputatul PD-L,Gelu Vişan

Social democratii afirmă că împrumutul luat de România de la FMI are o dobândă mare, comparativ cu cea la care sunt finanţate companiile americane. Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu spune că ?în acest moment, practic, noi, România, primim de la Fondul Monetar Internaţional o dobândă de 12 ori mai mare decât este pe piaţa americană?. ?Ce posibilităţi de performanţă economică să mai ai tu în România când plăteşti costuri de 12 ori mai mari referitor la dobândă?, se întreabă el.



Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close