Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, despre decizia CCR privind anticipatele: "Readuce legalitatea și bunul simț în politică"

Călin Popescu Tăriceanu, despre decizia CCR privind anticipatele: "Readuce legalitatea și bunul simț în politică"

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat, după ce CCR a declarat neconstituționalitatea ordonanței de urgență privind anticipatele, că în acest fel sunt readuse "legalitatea și bunul simț în politică" și se pune capăt "visului prezidențial"

Călin Popescu Tăriceanu, despre decizia CCR privind anticipatele: "Readuce legalitatea și bunul simț în politică"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
12 Mar 2020   •   12:30

„Așa cum era de așteptat, CCR a declarat neconstituțională ordonanța dată “noaptea ca hoții” de un guvern Orban care era deja cu un picior plecat din Palatul Victoria. CCR readuce legalitatea și bunul simț în politică și mai ales pune capăt visului prezidențial pentru alegeri anticipate. Încă tot nu pot să cred cum a fost posibil ca în PNL, partidul care ar trebui să fie stindardul democrației și al apărării drepturilor individuale, inclusiv dreptul la un vot corect, s-a putut coace o asemenea ordonanță! Ordonanță care să legifereze frauda electorală, care să interzică dreptul partidelor mici de a avea reprezentanți în secții de vot, care să schimbe reguli importante în timpul jocului. E clar că PNL este condus din altă parte sau că la mutarea în Modrogan au luat “virusul Băsescu”.”, a scris, joi, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că dacă PNL va vota astăzi împotriva propriului guvern, acest lucru e „un act de complicitate la continuarea crizei".

„A vota împotriva propriului guvern este astăzi un act de complicitate la continuarea crizei. Românii au nevoie de un guvern care să guverneze de-adevăratelea și nu doar să mimeze munca. Vremurile sunt prea grele ca un guvern să mai funcționeze după sloganul “Ludovic, fă-te că lucrezi!”, care a reprezentat programul de guvernare de până acum. Stoparea răspândirii coronavirusului este un efort comun în care rolul unui guvern legitim este esențial. Dar și mai important este rolul unui guvern atunci când vine vorba despre limitarea efectelor economice ale crizei, pentru că este inacceptabil să ieșim dintr-o criză de sănătate și să intrăm într-o criză economică. Vom vota, cu noduri în gât, guvernul Cîțu, pentru a putea avea un guvern legitim. Le solicit celor de la PNL să voteze la vedere pentru că altminteri e clar că își trântesc propriul lor guvern și contribuie la prelungirea crizei. Și asta românii nu le-o vor ierta”, a mai scris liderul ALDE.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța de urgență privind alegerile anticipate.

„În ziua de 12 martie 2020, plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. d) din Constituția României și al art. 29 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunțat asupra excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor ordonanței de urgenă a Guvernului nr. 26/2020 privind modificarea și completarea unor acte normative în materia alegerilor pentru Senat și Camera Deputțailor, precum și unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, excepție ridicată direct de Avocatul Poporului", se arată în comunicatul CCR.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu ALDE
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close