Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: E periculos să schimbi legea la fiecare scrutin, ținând cont de interesul particular al unui partid

Tăriceanu: E periculos să schimbi legea la fiecare scrutin, ținând cont de interesul particular al unui partid

Tăriceanu: E periculos să schimbi legea la fiecare scrutin, ținând cont de interesul particular al unui partid
28 Ian 2016   •   21:59

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a explicat, la Subiectiv, motivul pentru care partidul pe care îl conduce nu dorește schimbarea legii electorale, deși alegerile în două tururi ar avantaja ALDE.

Tăriceanu a arătat cât de periculos poate fi să schimbi legea la fiecare scrutin, ținând cont de interesul particular al unui partid care are posibilitatea să schimbe această decizie.

Întrebat dacă va recurge la boicotarea alegerilor, în cazul modificării legii electorale, așa cum a anunțat că va face PSD, Tăriceanu a exclus o astfel de variantă.

”E o decizie extrem de gravă în sensul consecințelor. Nu cred că se va ajunge așa departe”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, arătând că partidele vor avea întâlniri cu premierul Dacian Cioloș, săptămâna viitoare.
"Trebuie, în primul rând, să-l ascultăm și pe premier. Poate ne agităm degeaba, poate premierul o să spună că nu e de acord să ia niciun fel de decizie, adică ordonanță de urgență pentru schimbarea legilor electorale și atunci, sigur, va rămâne la latitudinea Parlamentului. În Parlament sunt două probleme: timpul și majoritatea care trebuie să se agrege în jurul acestei formule. Și s-ar putea ca guvernul și premierul Cioloș să iasă din această discuție", a afirmat Tăriceanu.



×
Subiecte în articol: Răzvan Dumitrescu ALDE
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close