Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu explică de ce nu va susține moțiunea depusă de PSD: „ALDE nu va vota”

Călin Popescu Tăriceanu explică de ce nu va susține moțiunea depusă de PSD: „ALDE nu va vota”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat după depunerea moțiunii de cenzură de către social-democrați, subliniind că formațiunea sa politică nu va vota demersul celor din PSD.

Călin Popescu Tăriceanu explică de ce nu va susține moțiunea depusă de PSD: „ALDE nu va vota”
30 Ian 2020   •   16:06

ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă azi de PSD!”, este mesajul fostului președinte al Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a reamintin că nu votează moțiunea din două considerente. Astfel „ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Pe de altă parte, Tăriceanu susține că „sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanșarea alegerilor anticipate”.

Citește Și Ce conține moțiunea de cenzură depusă de PSD: „Guvernul Orban trebuie demis de urgență”

„ Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă despre anticipate și, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o țară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiții și atât investitorii români, cât și cei străini caută stabilitate. Declanșarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilității și creșterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu. 

Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00, au decis Birourile permanente reunite. Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu ALDE
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close