Antena 3 CNN Politică Cătălin Drulă a sesizat CNCD în privința unui parlamentar AUR, pe care îl acuză de xenofobie

Cătălin Drulă a sesizat CNCD în privința unui parlamentar AUR, pe care îl acuză de xenofobie

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce deputatul Ovidiu Ganţ, reprezentant al minorităţii germane, a susținut că parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit "nazist".

Cătălin Drulă a sesizat CNCD în privința unui parlamentar AUR, pe care îl acuză de xenofobie
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    09 Feb 2022   •   17:11

„Violenţa, rasismul, xenofobia nu au ce căuta în Parlamentul României. E inacceptabil ca Ovidiu Ganţ să fie atacat în această manieră incalificabilă. Condamn în cei mai duri termeni scenele pe care le vedem în ceea ce ar trebui să fie un forum de dezbatere democratică şi civilizată - Legislativul acestei ţări", a precizat Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis miercuri.

"Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez - 'ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti'", a afirmat Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ciprian Titi Stoica a respins ulterior acuzaţiile și a susținut că a catalogat "naziste" metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru pentru că "este totul filmat".

„Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea, m-am şi adresat cu acest cuvânt. Şi, în plus, a fost o declaraţie politică, am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri", a afirmat Stoica.

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă CNCD aur rasism xenofobie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close