Ce spune Victor Ponta despre modificările aduse pensiilor militare

07 Aug 2017   •   20:44
Ce spune Victor Ponta despre modificările aduse pensiilor militare Foto: Agerpres.ro

Fostul prim-ministru Victor Ponta a afirmat, luni, la Realitatea TV, că modificările aduse modului de calcul al pensiilor militare au fost determinate de dorinţa lui Liviu Dragnea de a determina plecarea din poliţie a unor chestori şi de cea a preşedintelui Iohannis de a provoca pensionarea unor generali din SRI.

„Domnul Dragnea cu doamna Dan vor să dea afară nişte chestori din poliţie, domnul Iohannis vrea să-i dea pe unii din USR şi au spus «Domnule, nu se mai poate»”, a afirmat, luni, Victor Ponta.

El a argumentat că intenţia aceasta este probată şi de faptul că modificările regimului de pensionare au afectat doar pensiile militare de stat, nu şi pe cele speciale.

Unii ofiţeri din poliţie au avut un regim privilegiat întrucât s-au pensionat în condiţiile vechi de pensionare şi apoi au fost reangajaţi, cumulând pensia cu salariul. „E un chestor, domnul Ciocoiu, care a ieşit la pensie când eu am contrasemnat decizia domnului Grindeanu de a-l da afară din fucţie. A ieşit la pensie imediat şi în prima zi a guvernului Tudose a fost reangajat. Pentru că doamna Carmen Dan vrea să ţină un chestor lângă ea, modificăm o lege”, a comentat Ponta. 

Parteneri
x close