Antena 3 CNN Politică Corlăţean acuză, legat de votul din PE în cazul Orban, interese ale PPE, influenţate din România

Corlăţean acuză, legat de votul din PE în cazul Orban, interese ale PPE, influenţate din România

Corlăţean acuză, legat de votul din PE în cazul Orban, interese ale PPE, influenţate din România
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Oct 2012   •   08:54

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, afirmă că nu înţelege cum interese de partid ale PPE, influenţate din România, au plasat în plan secund performanţele confirmate ale ministrului Leonard Orban şi au pus mai presus, la votul din PE, jocuri de culise de moment.
   
"Regret că Parlamentul European a respins, prin votul de astăzi, o candidatură, pe care eu, personal, o consider foarte valoroasă. Leonard Orban este o personalitate europeană de anvergură, cu multa experienţă şi expertiză in domeniul afacerile europene. Nu înţeleg cum unele interese de partid, ale PPE-ului, influenţate de la nivel intern din România, au putut plasa în plan secund aceste considerente obiective legate de performanţele confirmate ale domnului Orban şi pune mai presus interese politice şi jocuri de culise de moment", susţine Corlăţean, citat într-un comunicat MAE, remis Mediafax.
   
Ministerul de Externe informează că a luat notă "cu profundă dezamăgire" de votul în cazul lui Leonard Orban, afirmând că PE transmite un mesaj conform căruia "jocul de alianţe politice este mai presus decât aprecierea obiectivă a pregătirii şi calităţilor pentru ocuparea unei înalte demnităţi".
   
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit, marţi seară, numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.
   
Votul a avut loc marţi seară la Strasbourg, fiind secret.
   
Au fost înregistrate 294 de voturi "împotrivă" şi 269 de voturi "pentru". De asemenea, au fost exprimate şi 80 de abţineri din totalul de 643 de voturi înregistrate.
   
Orban primise aviz negativ şi din partea Comisiei de Control Bugetar a PE pe 26 septembrie.
       
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, că renunţă la candidatura pentru postul de membru al Curţii Europene de Conturi în urma votului negativ primit, marţi seară, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European.
   
"Am hotărât să îmi retrag candidatura, deşi votul PE are un caracter consultativ", a afirmat Orban.
   

×
Subiecte în articol: leonard orban Titus Corlăţean
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close