Antena 3 CNN Politică Creţu: Geoană a folosit funcţia de preşedinte al Senatului pentru a face concurenţă partidului

Creţu: Geoană a folosit funcţia de preşedinte al Senatului pentru a face concurenţă partidului

Creţu: Geoană a folosit funcţia de preşedinte al Senatului pentru a face concurenţă partidului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Noi 2011   •   20:40

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu susţine că Mircea Geoană subminează formaţiunea, a călcat în picioare oameni valoroşi, a înlăturat fără nici un scrupul profesionişti şi a folosit funcţia de preşedinte al Senatului pentru a face concurenţă partidului, informează Mediafax.
   
"Poziţia mea în legătură cu domnul Mircea Geoană a fost una constantă în ultimii ani. Nu cred că ne mai putem permite ca funcţiile domniei sale să fie principalul subiect pe agenda PSD. În viaţă, totul se plăteşte. Mircea Geoană a călcat în picioare atâţia oameni valoroşi, a înlăturta fără niciun scrupul profesionişti din conducerea PSD, iar acum ne cere să fim solidari. De ce nu am întrunit, de pildă, Consiliul Naţional când domnul Alexandru Atanasiu a fost înlăturat de domnul Geoană?", scrie Creţu într-un comunicat.
   
Ea afirmă că nu înţelege "de unde atâta încrâncenare pentru a-l menţine cu forţa" pe Mircea Geană lângă social-democraţi.

"După cum nu înţeleg agresivitatea acestuia din ultimele zile. Singur a vrut să se ajungă aici şi este deplasat să ne gândim cum să facem să îl menţinem la conducerea Senatului. Această funcţie nu ne-a folosit cu nimic în ultima perioadă. Domnul Mircea Geoană a folosit-o doar în interes personal sau pentru a face concurenţă partidului. Nu este normal. Au fost zeci de discuţii cu dânsul, dar nu s-a schimbat nimic", a spus Creţu.
   
Potrivit acesteia, totul a început la Congresul din 20005, care "a marcat în rău evoluţia" PSD.
   
"Este momentul să privim deschis şi să analizăm cauzele acestui rău. Eu văd PSD ca pe un partid puternic, democratic, care acceptă diversitatea de opinii dar respinge ferm subminarea sa. Domnul Mircea Geoană exact acest lucru îl face: subminează partidul. În aceste condiţii, nu cred că se mai poate vorbi despre o coeziune internă, atâta timp cât cel care deţine o funcţie atât de importantă o foloseşte împotriva PSD", afirmă Corina Creţu.
   
Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close