Antena 3 Politică Cum își explică deputatul ALDE Remus Borza votul împotriva moțiunii de cenzură: „Nu am cerut şi nu mi-a oferit nimic”

Cum își explică deputatul ALDE Remus Borza votul împotriva moțiunii de cenzură: „Nu am cerut şi nu mi-a oferit nimic”

21 Iun 2017   •   14:14
Cum își explică deputatul ALDE Remus Borza votul împotriva moțiunii de cenzură: „Nu am cerut şi nu mi-a oferit nimic”
Sursa foto: Foto: Facebook/Remus Borza

Deputatul ALDE Remus Borza a anunţat că a votat împotriva moţiunii de cenzură şi că în acest fel riscă excluderea din partid.

"Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Şi, evident, am votat împotriva moţiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil şi raţional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care şi-a făcut datoria faţă de ţară, un guvern care a performat. Să nu uităm totuşi rezultatele spectaculoase la 5 luni de zile, cea mai mare creştere economică din Europa - 5,7%, de 3 ori mai mare decât media la nivel european. Guvernul ăsta Grindeanu atât de detestat astăzi şi de indezirabil pentru unii a creat totuşi în 5 luni 110.000 de locuri noi de muncă. Avem cea mai mică inflaţie din Europa 0,4%, un ritm foarte bun în ceea ce priveşte investiţiile străine la 5 luni - 1,5 miliarde de euro şi evident cea mai mică rată a şomajului în ultimii 20 de ani", a explicat Borza decizia sa, după ce şi-a exprimat votul.

El a precizat că nu l-a anunţat înainte pe preşedintele ALDE despre intenţia sa de vot.

"N-am anunţat. Nici nu văd de ce să anunţ. Fiecare vot este al parlamentarului. Nu ar trebui să fie viciat, nu ar trebui să fie deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României şi evident că trebuie să avem propria noastră judecată şi evaluare în ceea ce priveşte o hotărâre", a adăugat Borza.

Deputatul a admis că prin votul său este posibil să fie exclus din ALDE. "E posibil la acest moment, prin perspectiva acestui vot, să devin eu la rândul meu indezirabil faţă de ALDE, incomod eram oricum faţă de partid şi risc probabil excluderea din ALDE sau eventual voi lua eu la rândul meu o opţiune să merg în altă parte", a spus el.

Întrebat dacă mai cunoaşte alţi parlamentari din PSD şi ALDE care au votat similar lui, Borza a spus: "Posibil să fie. Eu nu am făcut parte din nicio înţelegere, din nicio alianţă. Detest, tocmai pentru aia am intrat în politică, genul ăsta de a face politică pe cumetrie, pe cooperative, pe înţelegeri, pe promisiuni, pe funcţii. Realmente sunt un om care vine din economia reală. Totuşi sunt 20 de ani în care cred că nu am făcut degeaba umbră pământului. Am administrat active de ordinul miliardelor de euro, am o relevantă experienţă pe zona economică şi cred că pot să gândesc şi de unul singur şi nu trebuie să mi se deseneze de către partid o anumită decizie într-o chestiune sensibilă şi chiar vitală pentru naţiunea română".

El a precizat că a avut marţi, pentru 5 minute, discuţii cu Victor Ponta, cu care a fost coleg de facultate şi se cunosc din 1991.

"Nu am cerut şi nu mi-a oferit nimic. Dacă nu ar trece moţiunea de cenzură, de mâine, de săptămâna viitoare, am avea un Guvern Grindeanu 2, dar respectând aceeaşi majoritate politică, aceeaşi componenţă politică, un guvern tot PSD-ALDE. Pe când, dacă ar trece moţiunea de cenzură, astăzi s-ar putea să nu mai avem niciun fel de guvernare, această alianţă majoritară. Sunt tentat să cred că preşedintele României se va folosi de acest ceaslov sau rechizitoriu al unui membru de la PSD. E o armă cu două tăişuri. Unii l-au folosit ca să dărâme Guvernul Grindeanu, la fel de bine poate să-l folosească şi preşedintele Iohannis şi să spună: 'V-aţi dovedit incapacitatea de a guverna'", a mai spus Borza.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close