Antena 3 CNN Politică Cum se împart ministerele între PSD şi ALDE. Întâlnire între liderii partidelor

Cum se împart ministerele între PSD şi ALDE. Întâlnire între liderii partidelor

Cum se împart ministerele între PSD şi ALDE. Întâlnire între liderii partidelor
02 Ian 2017   •   13:20

PSD şi ALDE au intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte calendarul anunţării structurii guvernamentale şi a componenţei Cabinetului, după nominalizarea ca premier desemnat a lui Sorin Grindeanu. Deocamdată, în mod cert, se cunoaşte faptul că guvernul propus Legislativului de Grindeanu va fi format exclusiv din miniştri PSD şi ALDE, care vor avea o reprezentare proporţională cu numărul de mandate din Parlament.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, urmează să se întâlneasca, în această după-amiază sau cel târziu mâine dimineaţă, cu copreşedintii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, pentru a stabili ministerele care vor reveni acestui partid, discutiile de la acest moment indicand faptul ca Alianta Liberalilor si Democratilor ar urma sa primesca trei portofolii pline si unul de ministru delegat, potrivit news.ro, citat de ziuacosntanta.ro.

Saptamana trecuta, intrebat despre cate ministere va avea ALDE, presedintele PSD a spus: "O sa stabilim intr-o intalnire informala cred ca luni dupa-masa sau marti dimineata. Va fi proportional, relativ proportional".

Potrivit variantei aflate in discutie la acest moment, ALDE ar urma sa primeasca Ministerul Mediului, condus de Daniel Constantin, Ministerul Comunicatiilor, reprezentat de Sorin Campeanu, precum si postul de ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, care ar urma sa revina Stelutei Cataniciu.

De asemenea, exista discutii daca Ministerul Culturii va reveni PSD sau ALDE, numele aflate in discutii pentru preluarea acestui portofoliu fiind cele ale lui Ionut Vulpescu (PSD) si Daniel Barbu (ALDE).
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close