Antena 3 CNN Politică Cum şi-a apărat Hrebenciuc şefia de grup: SMS-uri "otrăvite" şi zvonuri de retragere a rivalului Munteanu

Cum şi-a apărat Hrebenciuc şefia de grup: SMS-uri "otrăvite" şi zvonuri de retragere a rivalului Munteanu

Cum şi-a apărat Hrebenciuc şefia de grup: SMS-uri "otrăvite" şi zvonuri de retragere a rivalului Munteanu
Sursa foto: Nicu Bãnicioiu
01 Feb 2010   •   16:07

Tensiune la nivelul grupului deputaţilor PSD. Nervi, zvonuri de retragere a lui Ioan Munteanu, contracandidatul lui Hrebenciuc din cursă, SMS-uri care bombardau mobilele parlamentarilor social-democraţi cu privire la un eventual joc dublu al liderului tinerilor, Nicu Bănicioiu au oferit sarea şi piperul acestor alegeri pentru funcţia de lider de grup al deputaţilor PSD. Iritat, Bănicioiu a trecut peste caracterul votului secret, anunţându-şi colegii că Hrebenciuc a pierdut susţinerea parlamentarilor mai tineri din cauza practicilor sale de genul "SMS-urilor otrăvite" care au invadat mobilele colegilor săi.

Iritat de zvonistica creată de oamenii lui Hrebenciuc cu privire la posibila sa retragere din cursa pentru şefia grupoului de la Cameră, deputatul PSD Ioan Muntean s-a văzut nevoit să-şi reafirme public decizia de a candida pentru funcţia de lider al grupului parlamentar, avertizând că nimeni nu este de neînlocuit, cu atât mai mult într-un grup parlamentar.
"Nu-mi retrag candidatura. Este dreptul meu să candidez. Nimeni nu este de neînlocuit în ţara asta, cu atât mai mult într-un grup parlamentar", a declarat Munteanu.
În paralel, şi Bănicioiu a anunţat în şedinţa de grupa deputaţilor PSD că tinerii parlamentariai partidului nu vor vota pentru menţinerea lui Hrebenciuc ca lider de grup şi a cerut acestorasă condamne anumite practici ale acestuia, susţin surse social-democrate.
Şi el şi Muntean au acuzat metodele pe care acesta le foloseşte pentru menţinerea sa în funcţie şi au cerut colegilor să condamne astfel de tactici prin votul lor, au mai declarat sursele citate.

Lămuririle au fost date pe fondul unor acţiuni de culise care au vizat de această dată mesageria mobilelor parlamentarilor PSD. Tinerii deputaţi social-democraţi au fost ţinta SMS-urilor primite anonim care acreditau ideea că liderul TSD, Nicu Bănicioiu, a participat, duminică seară, la întâlnirea de la Snagov, împreună cu Geoană şi Hrebenciuc, şi că ar juca astfel la două capete.

"Ştiaţi că Bănicioiu joacă la două capete? Adică ieri după-amiază a fost la Snagov cu grupul Geoană-Hrebenciuc, asigurându-i pe aceştia de sprijinul tinerilor parlamentari, iar aseară a fost cu voi spunându-vă că trebuie să votaţi împotriva lui Geoană şi Hrebenciuc? Adică orice s-ar întâmpla el iese bine iar voi cădeţi de fraieri", sună textul SMS-ului cu pricina.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close