Antena 3 Politică Detaliu amuzant: Ce se va întâmpla dacă Ludovic Orban va fi numit premier

Detaliu amuzant: Ce se va întâmpla dacă Ludovic Orban va fi numit premier

14 Oct 2019   •   14:34
Detaliu amuzant: Ce se va întâmpla dacă Ludovic Orban va fi numit premier

Posibila numire a președintelui PNL, Ludovic Orban, în funcția de premier al României, după desemnarea sa de către președintele Klaus Iohannis și un vot favorabil în Parlament, ar aduce o situație amuzantă în Uniunea Europeană: doi premieri din două țări diferite, vecine, cu același nume.

Ungaria este condusă din 2010 de Orban Viktor, fondatorul formațiunii FIDESZ. În acest fel, cele două țări ar fi conduse de câte un Orban.  Și asta mai ales în condițiile în care adesea Bucureștiul este confundat cu Budapesta.

Coincidențele continuă

Cei doi Orban, cel român și maghiar, au amândoi 56 de ani și sunt născuți în aceeași lună: pe 25 mai - Ludovic, pe 31 mai - Viktor. Mai mult, tatăl lui Ludovic Orban este de etnie maghiară. 

Situația ar putea deveni chiar și mai amuzantă dacă în scenă ar (re-)apărea un al treilea Orban: Leonard Orban, cel care a fost pentru o vreme comisar european din partea României și care în prezent este consilier al președintelui Klaus Iohannis. Leonard Orban este fratele președintelui PNL. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close