Antena 3 CNN Politică Dragnea: Ludovic Orban riscă să fie acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare

Dragnea: Ludovic Orban riscă să fie acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare

Dragnea: Ludovic Orban riscă să fie acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare
17 Mai 2018   •   18:19

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, făcând referire la demersul lui Ludovic Orban, că există un articol în Codul Penal care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare și persoana care face o plângere penală reclamând unele presupuse fapte care ar încălca legea penală, dar știind că ele sunt neadevărate comite o infracțiune, care se pedepsește cu închisoare.

"Orban este o unealtă jalnică, nu mintea lui a hotărât asta, ci este operaționalizarea amenințării domnului Iohannis la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Când eu am spus luni că este o amenințare de tip mafiot, a contrazis - realitatea dovedește că am avut dreptate: nu faci ce ți se spune, îți facem plângere penală și te trimitem la poliția politică.

Acesta este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat și anume preluarea puterii într-un mod nelegitim, pentru ca asta a urmărit tot timpul. Domnul Iohannis, având experiență cu cele 6 case, vrea să ia și Palatul Victoria în folosință proprie. De asemenea, există un articol în Codul Penal care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare și persoana care face o plângere penală reclamând unele presupuse fapte care ar încălca legea penală, dar știind că ele sunt neadevărate comite o infracțiune, care se pedepsește cu închisoare", a spus liderul social-democrat.

Dragnea a subliniat că oricine se va implica în demersul lui Ludovic Orban va fi considerat complice la cele două posibile infracțiuni.

 

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close