Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat! Cu cât vor crește alocațiile copiilor de la 1 august

Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat! Cu cât vor crește alocațiile copiilor de la 1 august

Alocațiile copiilor vor fi majorate cu aproximativ 15%, iar în luna ianuarie va urma o altă creștere, a anunțat ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat! Cu cât vor crește alocațiile copiilor de la 1 august
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Simion    |    27 Iul 2020   •   22:20

Florin Cîțu e de părere că legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, care a fost acceptată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 și trecută prin Parlament fără sursă de finanțare.

”Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîțu, luni, la Realitatea Plus.

Ministrul a punctat că trebuie să se ia în considerare și situația economică la nivel global din momentul de față. De asemenea, Cîțu a declarat că Guvernul a făcut eforturi uriașe în vederea majorării alocațiilor, având în vedere că multe companii s-au închis și că veniturile la buget scad.

PSD: Alocațiile trebuie dublate, nu mărite cu 15-20 de lei

Declarația lui Florin Cîțu contrazice afirmațiile făcute astăzi de social-democrați, care spuneau că alocațiile vor crește doar cu ”15-20 de lei”.

”După motivarea Curții Constituționale, Iohannis trebuie să promulge dublarea alocațiilor! Iar Cîțu să le plătească, nu doar să facă împrumuturi enorme pe spinarea generațiilor viitoare!

Dacă tot le vorbesc românilor despre respectul legii, să înceapă prin a respecta ei înșiși legile: alocațiile trebuie dublate, nu mărite cu 15-20 de lei, cum vor Cîțu și Orban. Este umilitor să le arunci copiilor niște mărunțis în rate, timp de 5 ani, spunând că nu sunt bani - asta după ce ai furat miliarde prin licitații aranjate în plină pandemie!

Iohannis se laudă cu 80 de miliarde de euro de la Bruxelles, iar Cîțu anunță non-stop împrumuturi pe care le vor plăti copiii de azi. Lăsați aberațiile, #dublați alocațiile!”, au transmis social-democrații.

×
Subiecte în articol: alocaţii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close